Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Starters Limburg in Roermond
Donderdag 4 november vindt de 10de editie van het Startersevent Limburg plaats in Roermond. Een gratis Limburgs evenement voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Herten - Automobilist aangehouden na achtervolging
Na een achtervolging vanuit Venlo heeft de politie in Herten een automobilist aangehouden die op de vlucht sloeg nadat hij in Venlo een stopteken negeerde. De man ramde tijdens zijn vlucht drie politieauto’s en probeerde uiteindelijk te voet te vluchten. Bij de aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot. Er raakte niemand gewond.

Raadslid Dré Peters onwel geworden tijdens raadsvergadering; raadsvergadering geschorst
Raadslid Dré Peters is vanavond tijdens de raadsvergadering onwel geworden. Na het toepassen van reanimatie, is hij aanspreekbaar naar het ziekenhuis vervoerd. De raadsvergadering is tot nader order geschorst.

Groen licht voor nieuwe werkmaatschappij groenonderhoud en reiniging
Ruim 100 medewerkers die nu werkzaam zijn bij de buitendienst groen, reiniging en serviceteams van Westrom Groen B.V., gaan vanaf 1 januari 2022 hun werkzaamheden voortzetten vanuit een nieuwe organisatie.

Gemeente Roermond helpt bij aanschaf zonnepanelen
Op donderdag 14 oktober 2021 stemde de gemeenteraad in met het voorstel om leningen te gaan verstrekken aan woningeigenaren voor de plaatsing van zonnepanelen op hun daken. Veel inwoners vinden de aankoop van zonnepanelen lastig, hebben geen tijd om zich erin te verdiepen of kunnen het niet in één keer betalen. Met dit project nemen we die drempels weg.

Werk in uitvoering: Meting waterbodem havens
De waterbodem van de havens van Roermond gaan in 3 dagen in oktober ingemeten worden. De eerste dag staat gepland voor maandag 18 oktober 2021.

Interactieve tentoonstelling Respect - editie Roermond
In de interactieve tentoonstelling Respect - Editie Roermond worden belangrijke, actuele maatschappelijke thema’s op een voor jongeren aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Een tentoonstelling waarbij je alles mag aanraken!

Ontspannen middag voor Roermondse mantelzorgers
Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg staan mantelzorgers centraal: mensen die dag in dag uit zorgen voor een ander. Op vrijdag 5 november zet de gemeente Roermond hen in het zonnetje. Zij krijgen een ontspannen en leerzame middag aangeboden in ’t Paradies.

Nieuwe stadsgids Roermond verschenen
De nieuwe stadsgids is verschenen en digitaal te raadplegen. Ook bestaat de mogelijkheid om de papieren stadsgids Roermond op een aantal locaties af te halen.

Begroting 2022
Het college van B en W presenteert de begroting voor 2022. De gemeentelijke (programma)begroting geeft informatie over de plannen van het college en van de raad, met de bijbehorende kosten.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

13 Juli 2021

- Geen evenementen vandaag


Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Lindeboom Maasniel mogelijk ‘Boom van het jaar’
Parkeerplaatsen Markt verwijderd
Vuurwerkoverlast in de wijken
Werk in uitvoering - Kapellerlaan
Meldpunt RVO hoogwaterschade nog steeds geopend
FlixBus halte verplaatst naar busstation
Limburgse Veteranendag 2021
Week tegen Eenzaamheid in het teken van ontmoeten
Afsluiting A73 geannuleerd
Komend weekend: Afsluiting A73
Dialooggesprek mantelzorg
Werk in uitvoering - werkzaamheden fietspaden Louis Raemaekersbrug
Brief burgemeester Donders over bestuurscultuur
Anonieme inleveractie steekwapens
Kermis Swalmen gaat door
Verkeersmaatregelen in verband met City Triatlon
Activiteiten in september rondom Wereld Alzheimer Dag
Coming-Outdag 2021: Wie hijst de regenboogvlag met ons mee?
Herten - Vijf gewonden bij aanvaring motorboten
Werk in uitvoering: Heinsbergerweg


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Limburg Outlet Roerkade Ursulakapel Wereld Aids dag Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus dansfeest de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gaslek gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan inbraak intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop