Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Week van de Toegankelijkheid 2022
In de eerste week van oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. In deze week wordt in heel Nederland extra aandacht gevraagd voor een toegankelijke samenleving voor mensen met een beperking. Dat doen we ook in Roermond, de stad waar iedereen meedoet! Tijdens deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd om de bewustwording rondom toegankelijkheid te verbeteren.

Online bijeenkomsten voor mantelzorgers
De regionale Steunpunten Mantelzorg Midden en Noord-Limburg bieden, in samenwerking met Per Saldo, 2 online voorlichtingsbijeenkomsten aan voor mantelzorgers in de regio. De toegang is gratis.

Werk in uitvoering: Fietspad Mijnheerkensweg en Maashaven
We zijn gestart met het werk “Verbreden fietspad Mijnheerkensweg en Maashaven’. We voeren de werkzaamheden uit in 3 fases en zijn eind november gereed.

Studietoeslag voor studenten die niet kunnen bijverdienen
Studenten die structureel niet kunnen bijverdienen door een chronische ziekte, beperking of het verrichten van mantelzorg kunnen vanaf nu studietoeslag aanvragen bij de gemeente. Zij moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Werk in uitvoering: Fietspad Mijnheerkensweg
Op maandag 26 september 2022 start BESIX Infra Nederland B.V. met het werk “Verbreden fietspad Mijnheerkensweg’.

Huldiging voor wereldkampioen Gyan Doensen
Gyan Doensen (14 jaar) uit Swalmen heeft op 28 augustus de wereldtitel in de FIM Junior Motocross 85cc in Finland gewonnen. In juli 2022 werd hij tweede tijdens het Europese Kampioenschap in Tsjechië. Maar nu de wereldtitel, dat is toch wel een unieke prestatie!

Duurzame stappen gezet? Meld jouw huis aan voor de Huizenroute!
Gemeente Roermond doet op 29 oktober en 5 november mee aan de Duurzame Huizenroute. Inwoners kunnen dan bij elkaar kijken welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen en zelf kunnen nemen. Heb jij duurzame stappen gezet zoals dakisolatie, HR++ glas of een warmtepomp? Meld je woning aan als voorbeeld op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Meld uw project aan voor het duurzaamheidsfonds!
Gemeente Roermond heeft een subsidieregeling voor duurzame projecten vanuit inwoners: het Duurzaamheidsfonds 2021-2022. Hierin is nog ruim budget beschikbaar! Heeft u een initiatief dat gericht is op energieverbruik, het verminderen van (uitlaat)gassen, vergroening of een ander duurzaam thema? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Werkzaamheden N280
In opdracht van de provincie Limburg vinden er momenteel onderhoudswerkzaamheden plaats aan de N280 tussen Roermond en Baexem. Hierdoor kan er verkeershinder ontstaan.

Roermond - Dodelijke aanrijding Roermond
Gistermiddag heeft er rond 12:00 uur op Vivalidistraat in Roermond een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfietser en een auto. Hierbij is de bestuurder van de snorfiets, een 75-jarige man uit de gemeente Roerdalen, om het leven gekomen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

23 Juni 2024

- Geen evenementen vandaag


De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Evenementen op zaterdag 3 september
A73 - Meerdere gewonden bij verkeersongeval A73
Samen aan de slag tijdens de World Cleanup Day
Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken
Roermond - Getuigenoproep: Politie onderzoekt steekincident
Roermond - Man gewond bij steekincident
Roermond - Schietincident vond plaats in relationele sfeer
Roermond - Twee dodelijke slachtoffers in woning Roermond
Eenmalige subsidie voor initiatieven gezonde leefstijl
Uw rijbewijs online verlengen
Roermond - Politie zoekt getuigen van gewapende overval op winkelmedewerker
Roermond vangt tijdelijk 100 asielzoekers op
Afvalinzameling vertraagd door de hitte
Wijziging inzameling oud papier in Swalmen op 2 augustus
Hulphonden zijn welkom in winkels en horeca
Altijd op de hoogte van actuele watersituatie
Nieuwe parkeerloket per 15 juli
Nieuw college gemeente Roermond geĂŻnstalleerd
Parkeerloket op 13 en 14 juli gesloten. Op 15 juli opent het nieuwe parkeerloket.
Controle op de corona toegangsbewijzen 2022


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Ondernemersplein Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki restafval roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop