Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Imkers leren kinderen over bijen en biodiversiteit
Ook in 2023 willen de stadsimkers van Roermond onze jonge inwoners meer leren over de bijen en het belang van bijen voor mens en natuur. Hiervoor gaan zij in de periode tussen Carnaval en Pasen naar de basisscholen toe met de les ‘Imker in de klas’.

Diana Bolk ontvangt Mathilde Haan onderscheiding 2023
Op zondag 12 maart vieren we Internationale Vrouwendag in Roermond. Onderdeel van deze dag is de uitreiking van de Mathilde Haan speld, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Roermondse vrouw die zich heeft ingezet voor de Roermondse samenleving. Dit jaar mag Diana Bolk deze bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen.

Roermond - Woning ontzet na explosie
In de Christoffelstraat in het centrum van Roermond raakte een woning ontzet doordat er mogelijk van buitenaf een explosief naar binnen is gegooid.

Roermond - Schot gelost bij ruzie op straat in Roermond
Omstreeks 23.00 is er een melding binnengekomen van een ruzie tussen enkele personen op de Dudokstraat. Hierbij zou een schot gelost zijn.

Wijzigingen afval in verband met Carnaval
Kijk hier voor de wijzigingen in de inzameling van afval in verband met carnaval.

Werk in uitvoering: Brededwarsstraat
Vanaf vrijdag 24 februari 2023 beginnen de werkzaamheden voor het maken van boomvakken in de Brededwarsstraat tussen de huisnummers 12 t/m 60. De werkzaamheden duren ongeveer 5 weken, mede afhankelijk van de weersomstandigheden

Machtsoverdracht Prinsen Roermond live op Omroep ML5
Op zaterdag 18 februari 2023 wordt in het stadhuis van Roermond de macht overgedragen aan de bij de Samenwerkende Roermondse Vastelaovesverenigingen aangesloten Prinsen, Jeugdprinsen en Koningen. Zij ontvangen uit handen van burgemeester Onno Hoes de sleutel van de stad Roermond.

Opwarmen en energiebespaartips in wijkhotspots
De inlooplocaties van Vijf zijn tijdens de wintermaanden omgedoopt tot wijkhotspots. Je kunt er komen opwarmen onder het genot van een gratis kop koffie, thee of kom soep, en je krijgt er tips en tools om te besparen op je energierekening.

Roermond - Aanhouding in onderzoek naar brandstichting
In het onderzoek naar de brand op een school in Roermond van zaterdagmiddag, zijn nieuwe ontwikkelingen. Zondagmiddag werd een minderjarige verdachte aangehouden op verdenking van brandstichting.

Extra geld voor hulp bij hoge energiekosten
De gemeenteraad van Roermond heeft besloten dat er extra geld beschikbaar komt voor de hulp aan inwoners, ondernemers en verenigingen die door de hoge energiekosten in de knel komen. In totaal is er nu 3,3 miljoen euro beschikbaar.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

7 December 2023

- Geen evenementen vandaag


Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

De Meinweg
Het nationaal park bestaat uit een zeer gevarieerd, reliefrijk landschap met heidevelden, vennen, beekdalen en oorspronkelijk eikenbos.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

De VoorzieningenWijzer geeft inwoners meer financiële ruimte
Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie
Denk mee over erfgoed in Roermond
Digitale bijeenkomst voor mantelzorgers over de Wlz
Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart
Wijziging inzameling oud papier binnenstad in februari
Speelse en natuurrijke schoolpleinen in Roermond
Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk havens
Update: Waterstand van de Maas zakt weer
Samen met leerlingen maken we Roermond groener
Update: Verhoogde waterstanden Maas
Meer bomen met hulp van leerlingen
Verhoogde waterstanden in Roermond
Feestelijk moment voor 60.000ste inwoner Roermond
Compensatie voor verenigingen met hoge energierekening
Kosteloos energieadvies in Roermond
Meer mogelijkheden voor inwoners om Roermondse raad toe te spreken
Individuele bijzondere bijstand voor energie
Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten
Nieuwjaarstoespraak burgemeester Onno Hoes


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis harmonie herten iPod touch intocht iphone jaarlijks juwelier kermis kerst kerst roermond kinderen koninginnedag lezing liederen man en vrouw en spiritualiteit markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen typisch-roermond uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop ziekenhuis