Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

BsGW verstuurt belastingaanslagen in laatste week februari
De meeste inwoners en bedrijven in onze gemeente ontvangen in de week van 28 februari een gecombineerd aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen 2017. Zo hoeft u slechts één keer te reageren en wordt uw aanvraag of reactie direct verwerkt voor beide belastingen. Een aantal burgers en bedrijven ontvangt de aanslag later in het jaar. Deze belastingen betaalt u aan BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen.

Kan ik de gemeente aansprakelijk stellen?
Als u schade heeft geleden omdat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld of nalatig was, kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

Uitnodiging bijeenkomst 'Positieve gezondheid'
Waar zou de gemeente Roermond in uw ogen aandacht voor moeten hebben bij het opstellen van nieuw preventie- en gezondheidsbeleid?

Peil Roer tijdelijk verlaagd voor onderhoud
Aanstaande maandag en dinsdag voert Waterschap Limburg onderhoudswerkzaamheden uit aan de losschuif van de vistrap bij de ECI centrale in Roermond. De werkzaamheden zijn nodig, zodat de losschuif zijn werk blijft doen.

Sleuteloverdracht prinsen Roermond live op RTV Roermond
Op zaterdag 25 februari 2017 wordt in het stadhuis van Roermond traditioneel de macht overgedragen aan de prinsen en jeugdprinsen, die bij de Samenwerkende Roermondse Vastelaovendsverenigingen (SRV) zijn aangesloten.

Limburg - Cold Case team actief op Facebook
Het cold case team van de politie in Limburg heeft sinds vrijdag een eigen Facebookpagina. Op deze pagina is nieuws en informatie te vinden over cold case zaken in Limburg. Limburg is de eerste politie-eenheid in Nederland met een eigen Facebookpagina voor het cold case team, een unieke pagina dus!

Roermond werkt euregionaal samen voor dementievriendelijke gemeente
De gemeente Roermond zet zich in voor een dementievriendelijke samenleving, nu ook op euregionaal niveau. Op 31 januari was het officiële startmoment van het project ‘euPrevent Senior Friendly Communities’ in Luik.

Verkeerinformatie Carnaval
Ook dit jaar zijn weer tal van activiteiten in de binnenstad van Roermond gepland, die het carnavalsfeest tot leven laat komen. Hieronder een opsomming van de belangrijkste activiteiten in de buitenlucht en de daarbij behorende verkeersmaatregelen.

Carnaval in Roermond
In verband met carnaval zijn er wijzigingen in de dienstverlening van de gemeente en zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

Kijk op uw Afvalwijzer voor de inzameling huishoudelijk afval met carnaval
Altijd op de hoogte zijn van de afvalinzameling? Gebruik de Afvalwijzer!Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 

23 April 2017

- Geen evenementen vandaag


De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.

Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.

Stadsweide
Het gebied Stadsweide, tussen de Willem-Alexanderhaven, Leeuwen en de Maas, Is nu in bezig van Staatsbosbeheer.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Sport- en Spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Roermond - Roermond - vrouw lichtgewond bij woningoverval
Carnavalsvakantie = Sportvakantie
Cliëntervaringsonderzoek WMO 2015
Waardevolle bomen beschermd tegen de bever
Nieuw uniform voor BOA's Roermond
Roermond - Gezocht - Man mishandeld bij woningoverval
Roermond - Woningoverval in Opsporing Verzocht
Zuyd Hogeschool en Roermond werken samen aan zorg en jeugdhulp
Roermond / Weert - Aanhouding na achtervolging gestolen auto
Burgemeester feliciteert oudste inwoner van Roermond
Roermond - Gezocht - Zware mishandeling
Plastic afval scheiden? In Roermond doen we dat goed!
Rioolcalamiteit Minderbroedersingel
Zorg Innovatie Platform: samenwerken aan duurzame gezondheid
Praktijkervaring voor jeugd en oplossingen voor de gemeente
Vervangen bomen Spoorlaan Noord
Staatssecretaris Klijnsma brengt werkbezoek aan Roermond
Vervanging gasleidingen centrum Roermond
Mogelijke verkeershinder Minderbroedersingel


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst voorjaarsmarkt wegwerkzaamheden winkels workshop