Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Een nieuwe toekomst voor vrouwen uit (huiselijk) geweld
Op verzoek van de Gemeente Roermond is FAM! Netwerk op 7 september 2015 gestart met het project 'De Nieuwe Toekomst'. Het is een project voor vrouwen die na een periode van bedreiging en geweld weer de regie over hun eigen leven terug willen krijgen.

Vrijwilligers in de schijnwerpers tijdens Vrijwilligers Awards Gala
Elk jaar organiseert de VrijwilligersCentrale Roermond namens de Gemeente Roermond een evenement voor de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag. Deze avond vindt plaats op donderdag 10 december om 19.30 uur in het Royal Theater in Roermond.

Cliëntondersteuning bij vragen over werk, jeugdhulp en Wmo
Als u een vraag heeft in het sociaal domein, dus ten aanzien van bijvoorbeeld werk, jeugdhulp en/of Wmo, dan kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen en het voeren van het gesprek met de gemeente of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Cliëntondersteuning kan van belang zijn bij mensen die verminderd zelfredzaam zijn en niet goed in staat zijn zelf, of met behulp van hun netwerk, regie over het eigen leven te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld de hulpvraag moeilijk verwoorden, hebben beperkt inzicht en overzicht over problemen en mogelijke oplossingen en hebben hulp nodig bij het maken van keuzes.

Provincie en gemeente Roermond zetten in op “waterdichte” afrastering rond de Meinweg
Steeds meer wilde zwijnen struinen rond buiten hun officiële leefgebied in De Meinweg. Met landbouwschade als gevolg. Volgens Roermondenaar Pierre Diederen komt dit doordat de afrastering die de zwijnen tegen moet houden niet goed functioneert. Gedeputeerde Patrick van der Broeck en wethouder Raja Fick-Moussaoui namen de proef op de som en gingen met Diederen het natuurgebied in.

Roermond maakt werk van een veilige gemeente!
De Gemeente Roermond wil het aantal inbraken in woonhuizen en bedrijven drastisch terugdringen en het aantal opgeloste zaken vergroten. Aan deze speerpunten wordt aandacht besteedt in ‘De week van de Veiligheid’, die van 5 t/m 11 oktober wordt gehouden.

‘Week van de Veiligheid’ in Roermond
Limburg staat 5 – 11 oktober 2015 in het teken van de Week van Veiligheid.

Zaterdag 3 oktober: gezellig druk in Roermond
Naast een leuke stad om in te wonen is Roermond ook een aantrekkelijke koopstad met jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Op een aantal dagen is het éxtra druk in de stad. De eerstvolgende “topdag” in Roermond is zaterdag 3 oktober (Dag van de Duitse eenheid). Veel Duitsers benutten deze vrije dag om een bezoek aan Roermond te brengen. Om het extra bezoekersverkeer in goede banen te leiden neemt de Gemeente Roermond op drukke dagen altijd aanvullende maatregelen.

Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan
De gemeente Roermond vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en wil mantelzorgers dan ook graag ondersteunen om hun taken als mantelzorger goed te kunnen blijven uitvoeren. Sinds dit jaar is er een nieuwe regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen. Jonge mantelzorgers krijgen vier bioscoopbonnen. Volwassen mantelzorgers ontvangen een bedrag van € 175,- op jaarbasis.

Roermond - Vrouw gewond bij steekincident
Een 52-jarige vrouw uit Roermond is zaterdagmiddag rond 14.00 buiten op straat gewond geraakt bij een steekincident op de Donderbergweg.

Dementievriendelijk Roermond succesvol gestart
Met de werkconferentie van 24 september is een succesvolle start gemaakt van de beweging om Roermond dementievriendelijk te maken. Wethouder Marianne Smitsmans is heel tevreden over de eerste resultaten. “Ongeveer 50 ideeën zijn ingebracht. Ruim twintig mensen, organisaties en bedrijven willen meehelpen om deze ideeën ter realiseren. Het was geweldig om de betrokkenheid en de energie van ruim 140 deelnemers te voelen.”Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

1 December 2015

- Geen evenementen vandaag


Maasplassen
Natuur op en rond de Maasplassen

Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Kees Spapens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Begroting 2016: Roermond blijft in provinciale top 5 gemeenten laagste lasten
3 Oktober Sport- & Speldag voor mensen met een beperking
Gemeente Roermond helpt vrouwen op weg met 'De tafel van één'
Wereld Alzheimer Dag in Roermond
Werk in uitvoering: Veeladingstraat (6041)
Zonnepanelen voor Stadskantoor en ECI Cultuurfabriek
Bouw Synergieschool feestelijk gestart
Met kindercabaret in Foroxity Roermond aandacht voor gezonde leefstijl
Nieuwe ingang bij ‘De Stapsteen’ verhoogt veiligheid
Werk in uitvoering: werkzaamheden WML - Enexis / Lindelaan en Iepenlaan (6042)
Theatervoorstelling \"En nou is het afgelopen\"
Controle hondenbelasting van start
Werk in uitvoering: De Wijher, Spickerhoven en Achilleslaan (6042)
Zorg naar gemeenten: meld uw ervaringen
WML sluit aan bij ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ (JOGG) in Roermond
Programma werkconferentie ‘Maak Roermond dementievriendelijk’ is bekend!
Open Monumentendag Roermond 12 en 13 september
Landelijke fietstelweek ook in Roermond
Roermond - Onderzoek brand kelder flatgebouw nog in volle gang
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Gemeente Roermond Hoogvonderen Jan Smit JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Markt Roerkade Roermond Sinterklaas Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival foroxity gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag krakau liederen munsterplein museum muziek optocht oranjerie outlet piano politie rattentoren rommelmarkt seminar gamen solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vrouw en spiritualiteit winkels workshop