Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Reactie Gemeente Roermond op uitspraak in hoger beroep Van Rey
Vandaag heeft het gerechtshof in Den Haag uitspraak gedaan in het hoger beroep in de strafzaak tegen oud-wethouder Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. We laten met deze uitspraak een moeilijke periode achter ons. Deze zaak heeft de gemoederen in Roermond en daarbuiten op velerlei manieren bezig gehouden en heeft soms heftige emoties losgemaakt.

Dementievriendelijk Roermond genomineerd voor ‘Vorsorgepreis’
Dementievriendelijk Roermond is één van de drie genomineerde Europese projecten voor de zogenaamde Vorsorgepreis 2018. Op zondag 14 januari 2018 vindt de prijsuitreiking plaats in Grafenegg (Oostenrijk).

Het stadsbestuur wenst u fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar
Op woensdag 3 januari ontmoeten wij u graag tussen 17.00 en 19.00 uur op het prachtige Munsterplein. Dan luiden we samen met alle inwoners het nieuwe jaar in.

Waardevolle bomen beschermd tegen de bever
Roermond gaat waardevolle park- en laanbomen maar ook landschappelijk waardevolle bomen beschermen voordat bevers aan bomen gaan knagen. Ze worden voorzien van een beschermend raster of van strijkpasta.

Gemeente zet Social Return slim en duurzaam in
Eind 2016 hebben de Provincie Limburg, 7 Midden-Limburgse gemeenten, Bouwmensen Limburg, Wonen Limburg en Bouwend Nederland de handen ineengeslagen om socialreturn-kandidaten een werken-leren traject aan te bieden, om hen zo een duurzame en veilige toekomst te bieden in de bouw- en infrasector. Die afspraken met de 7 Midden-Limburgse gemeenten en de Brabantse gemeente Cranendonck zijn nu verlengd én verbreed zodat álle Limburgse gemeenten aan kunnen sluiten en haar inwoners hiervan kunnen profiteren.

Roermond - Ontruiming productielocatie voor synthetische drugs
De politie trof, naar nu bekend op maandagavond een productielocatie aan voor synthetische drugs. Het betreft een schuurtje en container op de Heinsbergerweg.

Roermond Bereikbaar krijgt vorm!
Gemeente Roermond, provincie Limburg , Rijkswaterstaat, BIZ binnenstad en Designer Outlet Roermond hebben de afgelopen jaren gewerkt aan de verbetering van de bereikbaarheid en doorstroming in en rond Roermond. Met name de bereikbaarheid tijdens weekenddagen en Duitse feestdagen is door de nauwe samenwerking tussen de partijen verbeterd. Die samenwerking krijgt nu formeel vorm in “Roermond Bereikbaar”.

Subsidie voor afkoppelen regenwaterafvoer
Gemeente Roermond stelt samen met Waterschap Limburg subsidie beschikbaar voor inwoners die hun regenwaterafvoer afkoppelen van het riool. Door te zorgen dat regenwater niet in het riool terechtkomt, dragen we bij aan het voorkomen van wateroverlast bij hevige regenval.

Roermond - Politie arresteert drie mannen voor mensenhandel
De politie heeft afgelopen vrijdag drie mannen gearresteerd op verdenking van mensenhandel.

Om! krant 8: Een krant vol inspiratie
De afgelopen week is de Om! krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat gevallen. In deze 8de Om! krant aandacht voor de ontwikkelingen rondom de zorg, jeugdhulp en werk & inkomen én voor de initiatieven van de inwoners. Zo staan er in dit nummer onder andere artikelen over: dementie en musea, een app om kindermishandeling bespreekbaar te maken, het belang van de Nederlandse taal, een project om via sport werk te krijgen en over een wijk een groenstrook heeft geadopteerd.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

21 Februari 2018

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.

Kiosk
Het woord kiosk komt van het Turkse woord "kiuska", wat "open paviljoen" betekent.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Swalmen - Gewapende overval op Chinees restaurant Swalmen
Tijdelijk lager waterpeil gedeelte Roer
Roermond loopt voorop met seniorvriendelijke aanpak
Swalmen - Gezocht - Woningoverval in Swalmen
Herten - Drie mannen aangehouden na poging inbraak
Kerstvakantie = Sportvakantie
Gemeente Roermond tijdens de feestdagen
Informatieavond vrijwilligersverzekering Gemeente Roermond op dinsdag 9 januari 2018
Leerlingen verbeteren de Donderberg
Werk in uitvoering: Rioolwerkzaamheden Hoogvonderen (6043)
Vrijwilligersfeest op 7 december
Nieuw initiatief Psychosecafé van start
Verplaatsing woensdagmarkt vanaf 30 november
Roermond Gezond als televisieserie
Roermond - Onderzoek naar ongeval met spookrijder afgerond
Mantelzorg raakt ook bedrijven in Roermond!
Werk in uitvoering: aanpassingen infrastructuur Sterrenberg fase 1
Slim energienet houdt Roermond warm én klimaatneutraal
Werkzaamheden spoorwegovergangen Zandstraat en Schouwberg/ Burgemeester Thomas Wackersstraat (6041)
Ophalen grof tuinafval


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app De Raadskelder ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet PVDA Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brandweer broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop