Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering: groot onderhoud Swalmen (6071)
De aanbesteding van de planvoorbereiding van het groot onderhoud Swalmen (kortweg 'GO Swalmen') is gestart. Het projectgebied omvat de Stationsbuurt en de Groene Kruisbuurt.

AQUA Fit & Slank
Nieuwe cursussen AQUA Fit & Slank vanaf 15 maart op dinsdagochtend en woensdagavond!

Sportgala 2015
Donderdag 18 februari 2016 wordt in Theaterhotel de Oranjerie het 35ste Sportgala gehouden. Alle kampioenen uit het vorige seizoen worden gehuldigd.

Wegafsluitingen hoogwater, Oolderhuuske slecht bereikbaar
In verband met het hoogwater van de Maas heeft de gemeente enkele maatregelen getroffen en zijn de volgende wegen afgesloten:

Gesprekstafel Mantelzorg en dementie op 25 februari
Oog voor de mantelzorg gaat verder. Op donderdag 25 februari slaan twee Om!-projecten van de gemeente Roermond de handen ineen. 'Dementievriendelijk Roermond' en 'Oog voor de Mantelzorger' organiseren dan samen een gesprekstafel met hierin speciale aandacht voor dementie en mantelzorg.

Roermond - Twee auto-inbrekers op heterdaad betrapt
Twee mannen zijn dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van auto inbraak. Getuigen hadden gezien dat het tweetal op het parkeerterrein van het Outlet aan de Stadsweide een autoportier aan het openbreken was.

Persbericht Optocht
Vandaag heeft overleg plaatsgevonden tussen de Gemeente Roermond en de Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj om de situatie te bezien rondom de weersverwachtingen voor de carnavalsoptocht van aanstaande maandag. Op dit moment laten de weersverwachtingen geen enkele verbetering zien.

Dreiging zware windstoten tijdens carnaval
Zoals u wellicht heeft vernomen, krijgt Nederland tijdens de carnavalsdagen te maken met regengebieden en met veel wind. Hierbij zouden de zware windstoten problemen kunnen opleveren bij de carnavalsoptochten.

Roermond doet proef met ophangpunten “plastic heroes” zak
De gemeente Roermond start in februari 2016 met een proef om de inzameling van plastic heroes zakken te verbeteren. De proef duurt tot juli 2016 en moet overlast van plastic op straat voorkomen doordat de zakken opgehangen kunnen worden op de ophaaldag.

Een carnaval van NIX: geen alcohol onder de 18!
Carnaval staat weer voor de deur. Voor veel mensen een tijd van plezier en lekker los gaan. Het gebruik van alcohol is daarmee sterk verbonden. Carnaval is één van de momenten waarop veel kinderen hun eerste glas alcohol drinken. Een goed moment om over het alcoholgebruik van uw kind te beginnen. Het stellen van een duidelijke regel werkt: geen alcohol tot 18 jaar! Maak afspraken met uw kind tijdens carnaval!

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

6 Mei 2016

- Geen evenementen vandaag


Heilig Hartkerk
De Heilig Hartkerk vormt de kern van de eerste planmatige stadsuitbreiding in 1920.

De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.

De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Afvalinzameling rondom Carnaval
Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden langs de Roer
Verkeersmaatregelen i.v.m. carnavalsfestiviteiten
Rotterdam, Amersfoort, Roermond - Experiment met wielklem om openstaande boetes te laten betalen
Sport en Spel instuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Roermond - Gezocht - Wie herkent deze man?
Werk in uitvoering: Minderbroederssingel (6041)
Werk in uitvoering: Minderbroederssingel/ Kapellerpoort (6041)
Werk in uitvoering: Roersingel/ Molenstraat (6041)
Nieuwe, toekomstbestendige variant N280 Roermond
Werk in uitvoering: Paredisstraat (6041)
Bezorging aanslagbiljetten door BsGW laatste week van februari
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 vrijdag 22 januari vanaf 20.00 uur
Werk in uitvoering: geplande afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud in 2016
Twee nieuwe gesprekstafels met 'Oog voor de mantelzorger'
Roermond - Twee mannen overvallen woning
Steunpunt Mantelzorg in Roermond
Blijvend aandacht voor voorkomen woninginbraken in Roermond
Toekomstvisie Roermond 2030: nog 3 dagen om te stemmen!
Meer dan 10.000 abonnees voor nieuwsbrief
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Gemeente Roermond Hoogvonderen Jan Smit JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Markt Roerkade Roermond Sinterklaas Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival foroxity gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag krakau liederen munsterplein museum muziek optocht oranjerie outlet piano politie rattentoren rommelmarkt seminar gamen solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vrouw en spiritualiteit winkels workshop