Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Website voor de Donderberg
Ja, er gebeurt veel op de Donderberg. Overal duiken projecten en activiteiten op. Of het nu iets met koken, sporten of tuinieren is, we doen het allemaal. Het liefst samen want zo krijgen we dingen voor elkaar. Daar krijgen we energie van. We maken de wijk steeds mooier, fijner en sterker.

Roermond - Onderzoek wijst op noodlottig ongeval
De 23-jarige Roermondenaar die afgelopen zaterdag dood werd aangetroffen, is overleden naar aanleiding van een noodlottig ongeval. Dit blijkt uit onderzoek van de politie.

Roermond - 23-jarige man uit Roermond dood aangetroffen op Roerkade
Vanmorgen rond zeven uur is een 23-jarige man uit Roermond dood aangetroffen bij de ingang van de parkeergarage bij het Roercenter in Roermond. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. De parkeergarage was gedurende het onderzoek afgesloten, maar is inmiddels weer open.

Volg de cursus ‘In Balans’ en voorkom een valpartij
Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat is de wens van de meeste mensen. Dit is niet altijd even vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie mensen die ouder zijn dan 65 jaar vaker vallen. Door het volgen van de cursus ‘In Balans’ heeft u 60% minder kans om te vallen.
Naarmate u ouder wordt heeft u een grotere kans om uw evenwicht te verliezen en daardoor te vallen. Vaak is een val zo ernstig dat behandeling in een ziekenhuis nodig is waardoor iemand niet langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Door het risico op vallen in en om het huis te verkleinen, kunt u een hoop narigheid voorkomen. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Terugblik 1 jaar mantelzorgvriendelijke gemeente
De gemeente Roermond is vorig jaar op 10 november tijdens de Dag van de Mantelzorger uitgeroepen tot de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2015. Wethouder Marianne Smitsmans over deze nominatie: \"Wat waren we trots op deze nominatie vorig jaar. We hadden ons mantelzorgbeleid al goed op de rit staan en het afgelopen jaar hebben we niet stil gezeten als het om mantelzorg gaat. Maar liefst 10 gesprekstafels met mantelzorgers en de mensen uit hun directe omgeving gehouden met als resultaat een hoop inzichten in wat mantelzorgers van hun naaste omgeving nodig hebben. Tijdens het mantelzorgcongres op woensdag 9 november worden deze resultaten gepresenteerd. Ook worden er die dag intenties uitgesproken door verschillende organisaties hoe zij verder aan de slag gaan met mantelzorg. Zo blijft mantelzorg duurzaam onder de aandacht. En dat is nodig, omdat het aantal mantelzorgers in onze stad alleen maar zal toenemen de komende jaren.\"

Beweegdagen 2016
Voor alle zestigplussers, die graag hun lichaam fit willen houden en willen blijven bewegen op een verantwoorde manier, organiseert Sportservice Roermond samen met diverse partners binnenkort weer de Beweegdagen.

Werk in uitvoering: reparatie riool Steegstraat duurt 1 dag langer (6041)
Maandag 17 oktober is de firma Asfaltbouw met de reparatie van het riool in de Steegstraat. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van huisnummer 10. In verband met een onvoorzien defect aan een gasleiding duren de werkzaamheden een dag langer dan gepland, namelijk tot en met woensdag 19 oktober 2016. Het verkeer wordt omgeleid.

Samenwerking om winkelstraat Hamstraat op te waarderen
Op 11 oktober ondertekenden ondernemers & eigenaren van de Hamstraat, Provincie Limburg, MKB-Limburg, Citymanagement Roermond en de Gemeente Roermond de pilot “Focus op de Hamstraat”. De ambitie van deze pilot is om binnen een termijn van 1 jaar de Hamstraat en omgeving op te waarderen.

Doekie, nee niet in de wc
Alleen toiletpapier en doorspoelbare vochtige doekjes die van belang zijn voor de gezondheid en persoonlijke hygiëne mogen door het toilet worden gespoeld. Alle andere doekjes horen in de afvalbak.

Werk in uitvoering: Uitbreidingsplan Roerdelta (6041)
Woonrijp maken van Akcros, Op Het Steel, Hoppenhof en Stijlshof. Deze werkzaamheden duren tot medio november.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

11 December 2016

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.

Kruiswegpark
Het Kruiswegpark Roermond is bijna meer een museum dan een park.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond onderzoekt mening burgers over het onderhoud van de openbare ruimte
Sport- en spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Sportcafé Roermond 2016
Meer openbare laadpalen voor elektrische auto’s in Roermond
Werk in uitvoering: reparatie riool Steegstraat (6041)
Verhoging tegemoetkoming kosten chronisch zieken en gehandicapten
Week van Veiligheid
Werk in uitvoering: Vervangen fiets- en voetgangersbrug over de Swalm nabij Naborgh (6071)
Wat vindt u van het onderhoud van de openbare ruimte?
Donorweek van 10 tot 16 oktober 2016
Roermond wordt proeftuin voor innovatie in de retail
Arriva gaat het bus- en treinvervoer in Limburg verzorgen
Doelgroepenvervoer Limburg gegund aan 8 Limburgse bedrijven
Nieuwe gesprekstafels mantelzorg in Maasniel en bij Maximina
Werk in uitvoering: geplande afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud in 2016
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Geef uw bedrijf of project vleugels!
Verkeerscentrale in Roermond leidt een drukke dag in goede banen
Stoptober 2016: Stoppen met roken doe je samen!
Oktober is Maand van de Geschiedenis: Ontdek gisteren, begrijp vandaag!
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen man en vrouw en spiritualiteit markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vuurwerk workshop ziekenhuis