Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond - Motorrijder overleden aan verwondingen na ongeval
Een motorrijder uit Maasbracht is zaterdagmiddag om het leven gekomen in het ziekenhuis. De man raakte gewond bij een ongeval met zijn motor op de Roerkade in Roermond.

College neemt historisch besluit over ontwikkeling stationsomgeving
Het college van B&W wil de komende jaren Station Roermond gaan ombouwen tot regionaal mobiliteitsknooppunt. Het station moet een visitekaartje worden voor stad en regio. Dit staat in een voorstel dat het college op 13 juli 2017 aan de gemeenteraad voorlegt. Hierin wordt de raad gevraagd om de ontwikkelvisie vast te stellen en om geld beschikbaar te stellen om de plannen verder uit te werken.

Groot onderhoud overkluisde Maasnielderbeek Leeuwen
De Gemeente Roermond laat groot onderhoud uitvoeren aan de betonnen overkluizing van de Maasnielderbeek in de Burgemeester Thomas Wackersstraat in de wijk Leeuwen. De ‘buis in buis’ methode, die hierbij wordt toegepast, is uniek in Nederland.

Werkzaamheden bollards binnenstad
Binnenkort start in opdracht van de gemeente een aannemer met het vervangen van zes inzinkbare palen, de zogenaamde bollards, omdat deze verouderd en aan het einde van de levensduur zijn.

Roermond - Politiehond vindt inbreker
Een politiehond heeft gistermorgen ervoor gezorgd dat een 22-jarige inbreker in zijn woonplaats Roermond in zijn kraag is gevat.

Gemeente Roermond in de ban van de bij
Donderdag 15 juni hebben er in de binnentuin van het Cuypershuis diverse activiteiten plaatsgevonden met als middelpunt: de bij. Leerlingen van groep 7 van basisschool De Brink volgden workshops, er werd een bijenhotel onthuld en de Roermondse stadsimkers werden in het zonnetje gezet.

Kick-off Provinciaal Retail Innovation Centre in Roermond!
Op donderdag 22 juni vindt de officiële kick-off plaats van het Retail Innovation Centre (RIC) aan de Kloosterwandstraat 1 in Roermond. Het RIC moet uitgroeien tot hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg en is een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport,. Door te kiezen voor een fysieke locatie in het centrum van Roermond wordt de drempel voor ondernemers om kennis te maken met het RIC zo laag mogelijk gemaakt.

Regelingen, activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers
De gemeente Roermond heeft veel aandacht voor mantelzorg en dementie. Er zijn allerlei regelingen en bijeenkomsten speciaal voor mantelzorgers. Vanuit het steunpunt mantelzorg Roermond zijn er de komende tijd diverse activiteiten en bijeenkomsten.

Posteractie voor meer aandacht loket Schuldhulp
Om meer bekendheid te geven aan de dienstverlening van het loket Schuldhulpverlening is een speciale poster ontworpen. De posteractie start deze week als medewerkers van het loket de poster persoonlijk afgeven bij onder andere buurtcentra, sportcentra, huisartsen, fysiotherapeuten, dierenartsen, zorgteams en verzorgingstehuizen.

Gemeente Roermond zamelt snoeiafval taxus in voor kankerbestrijding
Vanaf woensdag 15 juni t/m woensdag 31 augustus zamelt de gemeente Roermond taxussnoeisel in voor de actie Taxus voor Hoop. Taxus (taxus baccata) bevat de stof baccatine dat als basisgrondstof dient voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

23 September 2017

- Geen evenementen vandaag


Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Kapel in ít Zand
Een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland.

Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Voortvluchtige verdachte snel opgepakt
Positief resultaat Jaarrekening 2016
Limburgse Veteranendag 2017
Gemeente Roermond en zorgaanbieders nemen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor zorg
Om! krant 7: Een krant vol inspiratie
Voorjaarskermis in Roermond
Maak Roerdelta! Roermond krijgt smoel aan de Maas
Verplaatsing zaterdagmarkt 3 juni
Hemelvaart en Pinksteren: gezellig druk in Roermond
Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen voor Koningsdag 2018
Shweeb wint Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond!
Werk in uitvoering: aanleg regenwaterstelsel Sportparklaan Swalmen
Roermond - Winkeldiefstal ging vooraf aan verkeersongeval (verduidelijking)
Veel mantelzorgers op evenement Langer Thuis
Roermond - Winkeldiefstal ging vooraf aan verkeersongeval Roermond
Roermond - Politie onderzoekt toedracht ernstig ongeval
Roermond - Man in kritieke toestand na ongeval
De Gemeente Roermond opent haar deuren voor basisscholen
Duurzaamheidsvisie Roermond vastgesteld
Zwemmen in Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks juwelier kermis kerst kerst roermond kinderen koninginnedag labyrint lezing liederen man en vrouw en spiritualiteit markt munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen typisch-roermond uit met kerst vastelaovesoptoch vuurwerk wijkagent workshop