Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Voorkomen van uithuisplaatsing dankzij hulp uit de omgeving
Hoe kun je aanhoudende conflicten thuis doorbreken, zodat wordt voorkomen dat een jongere uit huis wordt geplaatst? Als ouders en hulpverleners geen invloed meer hebben, wie uit de omgeving heeft dat dan nog wel? De nieuwe aanpak ‘JIM’ kan uitkomst bieden: ‘Jouw Ingebrachte Mentor’.

Waterschapskantoor en omgeving vergroenen en verduurzamen
Het waterschapskantoor en de omgeving van de Maria Theresialaan in Roermond ondergaan een metamorfose. Ze worden groener en duurzamer. Woensdag 7 februari presenteerde MTD Landschapsarchitecten uit Den Bosch de eerste ruwe schetsen. Het waterschap onderzoekt de haalbaarheid en hoopt met de realisatie een voorbeeld te zijn voor anderen bij het voorkomen van hittestress, het verder verduurzamen van het kantoorpand en de omgeving en de ambitie om water op te vangen en te hergebruiken.

Wijzigingen woensdagmarkten
Vanwege de opbouw van de carnavalskermis is de woensdagmarkt op woensdag 7 februari verplaatst naar de Graaf Gerardstraat, Kloosterwandstraat en het Kloosterwandplein.

Burgemeester ontvangt Chinese leerlingen
Afgelopen vrijdag, 2 februari 2018, ontving burgemeester Rianne Donders - de Leest, een groep Chinese leerlingen. Zij waren hier vanwege een uitwisselingsprogramma van de afdeling Kunst en Cultuur van de Europese school in Brussel.

Sleuteloverdracht Roermond live op RTV
Op zaterdag 10 februari 2018 wordt in het stadhuis van Roermond de macht overgedragen aan de bij de Samenwerkende Roermondse Vastelaovesverenigingen aangesloten Prinsen, Jeugdprinsen en Koningen.

Verkeersinformatie voor Carnaval
Ook dit jaar zijn weer tal van activiteiten in de binnenstad van Roermond gepland, die het carnavalsfeest tot leven laat komen. Hieronder een opsomming van de belangrijkste activiteiten in de buitenlucht en de daarbij behorende verkeersmaatregelen.

Roermond - Politie onderzoek gewapende overval
Politie stelt onderzoek in naar gewapende overval
De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval die zondagmorgen plaatsvond op een horecagelegenheid op het Kazerneplein.

Roermond by night: ‘Limburg Light Run 2018’
De Limburg Light Run komt er weer aan! Vrijdag 16 maart a.s. vindt de vierde editie van de leukste fun run van Limburg plaats. Een run zonder tijdregistratie, maar vol van beleving; muziek, licht en sfeer. Deelname aan dit evenement is gratis en de FUN-factor staat centraal.

Ontvangst Blauw Sjuut Roermond
Op dinsdag 6 februari legt de Blauw Sjuut aan bij het stadhuis op de Markt in Roermond. De sjuutbemanning wordt om 18.11 uur verwelkomd door het gemeentebestuur en een delegatie van de Samenwirkende Remunjse Vastelaovesvereniginge.

Werving voor Jongerenraad Roermond van start!
De Gemeente Roermond zoekt minimaal 6 tot 8 jongeren die willen mee bouwen aan de toekomst van hun gemeente door lid te worden van de Jongerenraad. Jongeren tot 27 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

27 April 2018

- Geen evenementen vandaag


Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Carnaval in Roermond
Vertel iets over je werk op het VMBO beroepenfeest 'Roermond on Stage'
Woonwensenonderzoek in Roermond
Limburg verheugd met krachtige investering Sekisui S-Lec
Retailstad Roermond verleidt
Groen licht voor herinrichting N280 Roermond
Pas op: gevaarlijke situaties in de bossen van Roermond door de storm
Roermond organiseert de 'Dag van de Innovatie'
Gemeente Roermond helpt bij aanleg geveltuintjes
Roermond - Dode man in vijver aangetroffen
Roermond - Verdachten heling aangehouden
Werk in uitvoering: Vleermuishotel N280
Werk in uitvoering: rioolwerkzaamheden Minderbroederssingel (6041)
Kick off Sportservice Roermond!
Opening Breincafé op woensdag 31 januari
Seniorenadviseurs ook actief in Roermond
Vlaams onderzoek naar goederenvervoer via Weert-Roermond-Venlo: Kosten wegen niet op tegen de baten
Resultaten Cliëntonderzoek WMO
Jo Gerrishal energieneutraal
Limburg Light Run 2018


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop