Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Stadhuis en stadskantoor op 15 juli 2016 om 16.00 uur gesloten
Wegens een personeelsbijeenkomst zijn zowel het stadhuis als het stadskantoor op vrijdag 15 juli 2016 om 16.00 uur gesloten.

Reactie gemeente Roermond op uitspraak in zaak Van Rey
Vandaag heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen de heren Van Rey, Schreurs en Van Pol. Daarmee is een einde gekomen aan een periode van onzekerheid en onduidelijkheid - uiteraard voor de direct betrokkenen, maar ook voor de stad Roermond in de breedste zin van het woord. Deze rechtszaak heeft de gemoederen in Roermond maar ook daarbuiten in de afgelopen jaren op velerlei manieren bezig gehouden, en heeft heftige emoties losgemaakt. Dat is, tot op vandaag, nog steeds zo.

In gesprek over pleegzorg
Wist u dat er in Limburg 1.000 pleegkinderen zijn? Heeft u zich wel eens gerealiseerd dat het om 2.000 ouders en minimaal 1.000 pleegouders gaat? Dat betekent dat er minimaal 5.000 betrokkenen rondom pleegzorg zijn! Daarbij hebben we nog niet eens alle andere voor dit pleegkind belangrijke personen meegerekend, zoals opa’s, oma’s, leerkrachten en betrokken professionals.

Werk in uitvoering: markeringswerkzaamheden (hele gemeente)
Op diverse plaatsen in de gemeente wordt de markering vernieuwd. Tijdens deze werkzaamheden wordt één rijstrook afgezet. Overigens niet tijdens de spitsuren.

Zomeractie tegen woninginbraak
Gemeente en politie starten vandaag een actie tegen woninginbraak tijdens de zomermaanden met de naam: 'Op vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk'. Samen met organisaties in wijken en buurten attenderen zij inwoners op de grotere kans op inbraak in de zomerperiode. Bij de actie worden posters, folders, sociale media en een webpagina ingezet.

Nieuwe aanbieder mobiel parkeren
Mobiel parkeren is een manier om te parkeren zonder dat u bij een parkeerautomaat hoeft te betalen. U krijgt dan geen parkeerkaartje meer. De parkeercontroleur kan aan uw kenteken zien of u heeft betaald.

Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne in top 50 Beste Bestuurders 2015!
In opdracht van Binnenlands Bestuur heeft onderzoeksbureau Necker van Naem een top 50 Beste Bestuurders 2015 opgesteld. Wethouder Marianne Smitmans-Burhenne kwam daarbij uit de bus als één van de 50 beste bestuurders!

Werk in uitvoering: Cruyff Court (6044)
Aanleggen van een Cruyff Court (voetbalveld) in het park aan de Olieslagerstraat.

Teams Swalmen en Maasniel kampioen 'Wijkvoetbal Roermond 2016'
Woensdag 29 juni jl. zijn de wijkvoetbalteams van Swalmen en Maasniel kampioen geworden tijdens de finale van 'Wijkvoetbal Roermond 2016'. De finale werd gespeeld op het grasveld aan de Dominee Hoogendijkstraat en werd georganiseerd door Sportservice Roermond.

Geslaagde informatiemarkt over fietsdiefstal
Woensdag 29 juni jl. vond een succesvolle informatiemarkt over fietsdiefstal plaats rondom station Roermond. Met deze actie op het Stationsplein werd aandacht gevraagd voor de voorkoming van fietsdiefstal. De informatiemarkt werd drukbezocht.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

27 September 2016

- Geen evenementen vandaag


Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.

De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Herten - Man overleden na ongeval met catamaran
Sport- & Speldag voor mensen met beperking
Herten - Catamaran slaat om: man ernstig gewond
Hulp bij het huishouden ook voor mantelzorgers
Wethouder Pleyte verwelkomt humanoïde robot Pepper, de eerste in Nederland!
Roermond introduceert de Kinderkanskaart
Koninklijke onderscheiding voor Hub Boesten
Aanmelding voor raamovereenkomst Jeugdhulp en/of Wmo
Informatiemarkt ‘Aanpak Fietsdiefstal’ op station Roermond
Om! krant 5 over inspirerende initiatieven
Binnenstad Roermond naar de 4de plek gestegen!
Hoe besteedt u uw vrije tijd? Vul de vragenlijst in!
Roermond - Gezocht - Poging inbraak
Verkoop vergeet-mij-nietjes voor dementievriendelijk Roermond
Klopt uw hart ook voor Roermond?
Hevige neerslag Midden-Limburg zorgt voor wateroverlast op straat
Roermond verwelkomt riviercruiseschepen
Gemeente Roermond zamelt snoeiafval taxus in voor kankerbestrijding
Werk in uitvoering: Kapellerlaan, tussen Spoorlaan zuid en Prins Bernhardstraat (6045)
Roermond - Zes aanhoudingen bij controle Mobiel Banditisme
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst voorjaarsmarkt wegwerkzaamheden winkels workshop