Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Zorgteam Roermond helpt bij het dagelijkse leven
Soms hebben inwoners hulp bij het dagelijkse leven nodig. Hulp bij bijvoorbeeld wonen of dagbesteding. Het Zorgteam Roermond kijkt naar wat een inwoner nodig heeft. De vraag van de inwoner staat daarbij altijd centraal. Uitgangspunten zijn de eigen mogelijkheden van mensen en het netwerk dat iemand heeft. Op basis daarvan biedt het Zorgteam Roermond ondersteuning waar nodig. Dat geldt voor alle inwoners.

Kom de Wmo-raad Roermond versterken!
Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u een verfrissende kijk op onze samenleving?
Kom de Wmo-raad Roermond versterken! De Gemeente Roermond is op zoek naar een nieuw lid, dat haar/zijn kennis en ervaring in wil zetten voor de Roermondse samenleving.

Met 'Hart voor Roermond' passende hulpverlening bij hartstilstand
De gemeente Roermond streeft naar een dekkend netwerk voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Om dit te bereiken gaat de gemeente Roermond in samenwerking met de AmbulanceZorg Limburg Noord en de lokale EHBO verenigingen van start met het project ‘Hart voor Roermond’. Op dinsdag 18 april van 19.30 – 21.30 uur kunt u voor meer informatie terecht in Het Trefpunt (Javastraat 31, Roermond).

Vanaf nu e-tickets zwembad De Roerdomp verkrijgbaar!
Vanaf 1 april 2017 is het mogelijk om online e-tickets te kopen via de webshop van zwembad De Roerdomp(kijk op www.zwembadderoerdomp.nl). E-tickets zijn onder meer beschikbaar voor recreatief zwemmen, voor het binnen- en buitenbad, doelgroep-activiteiten en aquasporten.

Werk in uitvoering: fietsverbinding N280 – Leeuwen
Maandag 10 april 2017 wordt gestart met de aanleg van de fietsverbinding tussen de N280 en Leeuwen.

Swalmen - Onderzoek verdachte situatie woning voortgezet
Het is voor de politie op dit moment nog niet duidelijk wat zich vrijdagmiddag precies in de woning aan de Meander heeft afgespeeld. De leider van het rechercheonderzoek zegt: 'Naar aanleiding van hulpkreten uit de woning hebben wij met behulp van een arrestatieteam en politieonderhandelaars de bewoner en zijn vriendin meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.'

Swalmen - Verdachte situatie in Swalmen -update-
De verdachte situatie aan de Meander in Swalmen is voorbij. De politie heeft twee personen voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Op dit moment is nog geen duidelijkheid over wat zich in de woning heeft afgespeeld. Nader onderzoek door de recherche zal hier uitsluitsel over moeten geven.

Swalmen - Verdachte situatie in woning
De politie is op dit moment in Swalmen aanwezig bij een woning aan de Meander nadat er een melding over een verdachte situatie is binnengekomen.

Roermond op werkbezoek in Manchester
Een delegatie van Roermondse raads- en collegeleden is in januari 2017 op werkbezoek geweest in Manchester. Het doel was te zien hoe in Manchester de retailsector en overheid samenwerken op het gebied van bereikbaarheid. Het bezoek was een vervolg op de Peer Review die Roermond in juni 2016 organiseerde. Een groep internationale experts adviseerde Roermond toen hoe het gemeentebestuur de samenwerking met retail-ondernemers kan verbeteren. In Manchester heeft de Roermondse delegatie een aantal voorbeeldprojecten (Good Practices) bezocht die tijdens de Peer Review door de experts zijn genoemd.

Roermond kiest voor duurzaamheid in natuuronderhoud en straatverlichting
De Roermondse bossen worden omgevormd tot “natuurbos” en de straatverlichting krijgt versneld Ledlampen. Met de verduurzaming van ons natuuronderhoud en een snelle realisering van ledverlichting toont Roermond de ambitie om werk te maken van natuur en leefomgeving’, aldus wethouder Raja Fick.



Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende








Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.



   
 

29 Mei 2017

- Geen evenementen vandaag






Stadsweide
Het gebied Stadsweide, tussen de Willem-Alexanderhaven, Leeuwen en de Maas, Is nu in bezig van Staatsbosbeheer.

Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.



DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.







Op de volgende 2 pagina's

Mantelzorg: waar krijg je allemaal mee te maken?
Roermond - Scooterrijder ernstig gewond
Proeftuin 'Integrale Benadering' voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking
Koninklijke onderscheiding de heer Mathieu Mooren
Zevende editie zwemsportdag voor mensen met een beperking
Leerlingen Synergieschool planten bomen op Galgenberg tijdens Boomfeestdag 2017
Binnen- en buitenbaden zwembad De Roerdomp worden grondig gerenoveerd
Activiteiten voor jongeren in 'Week van het geld'
Dag van de Leerplicht
Roermond by night: ‘Limburg Light Run 2017’
Uitslag verkiezing Tweede Kamer 2017
Eerste veranderingen en vernieuwing binnen het sociaal domein zichtbaar in Roermond
Grote ME-oefening in binnenstad Roermond
Roermond - Gezocht - Daders gezocht van woningoverval
Bruisende ideeën in ECI voor Roerdelta 2
Vragen over de WOZ-waarde? Bel BsGW!
Vrouwelijke gespreksleiders gezocht
Resultaten Gezondheidsmonitor Jeugd beschikbaar via website GGD
Slechtvalkenkast bij Rockwool
Maak Roerdelta! Roermond krijgt smoel aan de Maas


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs boekenmarkt braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten indie intocht intratuin iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop