Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Hevige neerslag Midden-Limburg zorgt voor wateroverlast op straat
Vanavond heeft korte extreem hevige regenval (> 50mm in 1,5 uur) gezorgd voor wateroverlast in Midden-Limburg. Met name het zuidoosten van Roermond is getroffen door wateroverlast doordat riolen het water niet meer aan kunnen. Het heeft daar nog nooit zo hard geregend.

Roermond verwelkomt riviercruiseschepen
Roermond wil aantrekkelijker worden voor riviercruiseschepen. Daarom zijn in de Maas, nabij de Arloflat, twee aanlegsteigers voor riviercruiseschepen en rondvaartboten aangelegd. Daarnaast is een aantrekkelijke voetgangersverbinding gemaakt vanuit de aanlegsteigers naar de binnenstad en het Designer Outlet Roermond. Ook is de Maashaven uitgebaggerd. Het project is mede gefinancierd door de Provincie Limburg en Jazz City. De totale investering bedraagt ruim 1,4 miljoen euro.

Gemeente Roermond zamelt snoeiafval taxus in voor kankerbestrijding
Vanaf woensdag 15 juni t/m zaterdag 31 augustus zamelt de gemeente Roermond taxussnoeisel in voor de actie Vergroot de Hoop. Taxus (taxus baccata) bevat de stof baccatine dat als basisgrondstof dient voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. Met het snoeien en gescheiden aanbieden van uw taxussnoeisel kunt u dus levens redden! Als u weet dat er jaarlijks tienduizenden behandelingen nodig zijn kunt u het snoeisel van uw taxus haag toch niet verloren laten gaan! Help ook mee!

Werk in uitvoering: Kapellerlaan, tussen Spoorlaan zuid en Prins Bernhardstraat (6045)
Reinigen en inspecteren riolering. De werkzaamheden vinden plaats op maandag 6 juni 2016 vanaf 19.00 uur en kunnen enkele uren duren.

Roermond - Zes aanhoudingen bij controle Mobiel Banditisme
Bij de controle tegen Mobiel Banditisme gisteren in en rond Roermond zijn in totaal zes aanhoudingen verricht. In de binnenstad zijn twee personen aangehouden. Een 54-jarige Roemeense man is aangehouden voor winkeldiefstal. Een 25-jarige man uit Georgië is aangehouden met een geprepareerde tas. Bij de grens (N280/A73) zijn vier personen aangehouden.

Roermond - Samenwerking Roemeense, Duitse en Nederlandse politie bij controle Mobiel Banditisme
Politieagenten uit Roemenië, Duitsland en Nederland werken op zaterdag 4 juni in de gemeente Roermond samen in de strijd tegen internationale, rondtrekkende bendes. Dit gebeurt in de vorm van gezamenlijke patrouilles in o.a. de binnenstad van Roermond en bij het Designer Outlet, waarbij voor het eerst Roemeense politieagenten in uniform in Nederland gaan patrouilleren.

Wat te doen bij wateroverlast in Roermond?
Ook in Roermond is veel regen gevallen. Als gevolg daarvan zijn mogelijk kelders en straten ondergelopen. De brandweer doet een oproep aan inwoners om het water zo veel mogelijk zélf uit het huis proberen weg te werken.

Praat mee over Mantelzorg: Mantelzorgen doe je niet alleen!
Ben je mantelzorger of ben je betrokken bij het onderwerp? Praat dan mee op 8 juni van 19.00-21.00 uur in een gespreksronde over mantelzorg en het netwerk van de mantelzorger.

Vraag eens ‘Hoe gaat het nu met jou?’
En luister dan naar wat je buurvrouw, collega of vriendin bezighoudt. ‘Een luisterend oor kan iedereen bieden’, aldus een mantelzorger aan een van de gesprekstafels Mantelzorg die afgelopen maanden plaatsvonden in Roermond.

Werk in uitvoering: Koninginnelaan, Zwartbroektunnel
Woensdag 1 juni vanaf circa 21.00 uur reinigen en inspecteren riolering. De werkzaamheden duren tot donderdag 2 juni, 5.00 uur.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 

30 Augustus 2016

- Geen evenementen vandaag


Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

Maasplassen
Natuur op en rond de Maasplassen

Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Oranjelaan, terrein voor ziekenhuis
Roermond - Man met vuurwapen aangehouden
Bijeenkomst: de toekomst van sport en bewegen in Roermond
Roermond - Agenten houden man met vuurwapen aan
Bomen bij hotel Loesbleik blijven staan
Werk in uitvoering: Kruispunt Oranjelaan–Maria Theresialaan, Oranjelaan en in en rondom stationstunnel
Werk in uitvoering: onkruidbestrijding
Gemeente Roermond gestart met pilot ‘Schoon Belonen’
Werk in uitvoering: onderhoud centrum Roermond (6041)
Werk in uitvoering: aanbrengen slijtlagen Kitskensberg (6045)
Werk in uitvoering: aanbrengen slijtlagen Asenray (6042)
Werk in uitvoering: aanbrengen slijtlagen Asselt (6071)
Werk in uitvoering: aanbrengen slijtlagen Boukoul (6071)
Werk in uitvoering: aanbrengen slijtlagen Swalmen (6071)
Gesprekstafel kinderen en jeugdigen als mantelzorger
Roermond - Gezocht - Wie kent deze twee personen?
Maak kennis met de rijke Roermondse historie
Voorjaarskermis in Roermond!
Dodenherdenking 2016
Kunstwerk “de ROER mond” onthuld!
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten indie intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis workshop ziekenhuis