Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Vervanging gasleidingen centrum Roermond
Enexis is in het centrum van Roermond bezig met het vervangen van de hoofdgasleiding. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemer in opdracht van Enexis.

Mogelijke verkeershinder Minderbroedersingel
Tijdens reguliere rioolonderhoudswerkzaamheden - met videocamera inspectie – constateerde de inspectiedienst dinsdag 10 januari grote gaten in de metselwerkriolering in de Minderbroedersingel tussen de Graaf Reinaldstraat en de Mgr. Van Gilsstraat. Het betreft de locaties kruispunt Minderbroedersingel – Graaf Reinaldstraat en Minderbroedersingel ter hoogte van de Koepelkerk.

Roermond - Scooterrijder overleden na ongeval
Bij een verkeersongeluk op de Slousweg is dinsdagmorgen een 60-jarige man uit Roermond om het leven gekomen.

Marianne Smitsmans in top 10 Beste Lokale Bestuurder 2016
De verkiezing ‘Beste Bestuurder’ wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Kenmerk van deze verkiezing is dat collega-bestuurders en politici hun vakgenoten nomineren. Uit de eerste ronde, waaraan ruim 1500 lokale en regionale bestuurders en politici deelnamen, is wethouder Smitmans als genomineerde uit de bus gekomen in de categorie Beste Lokale Bestuurder. Deze top 10 uit 9 mannen bestaat en uit 1 vrouw.

Zaterdagmarkt Roermond in finale van “beste markt van Nederland”
De zaterdagmark van Roermond zit in de finale van de verkiezing tot “beste markt van Nederland”. Samen met drie andere finalisten dingt Roermond mee naar deze eervolle titel.

Gerrit Pouwels ondertekent het Gulden Boek van de stad Roermond
Op tweede kerstdag vond voor de 51ste keer de Kerst-In viering plaats. Deze viering is bestemd voor mensen die de kerst anders alleen zouden doorbrengen. In de sfeervol versierde aula van het Citaverde College in Roermond genoten zij in elkaars gezelschap van een gevarieerd programma en een feestelijke maaltijd.

Roermond doneert opbrengst taxussnoeisel aan Toon Hermans Huis Roermond
Wethouder Raja Fick-Moussaoui heeft op donderdag 22 december jl. een cheque ter waarde van € 668,- overhandigd aan het Toon Hermans Huis Roermond. Het bedrag is de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop, waarbij inwoners van 15 juni t/m 31 augustus taxussnoeisel konden inleveren bij het milieupark.

Gemeente start onderzoek naar inzameling afval via de prullenbakken in 2017
De gemeente start komend jaar met een onderzoek naar de inzameling van consumentenafval via de prullenbakken en neemt hierin de ervaringen van de persprullenbakken mee. Bij dit onderzoek worden belanghebbende partijen (zoals onder andere winkeliersverenigingen, BIZ en Citymanagement) betrokken.

Wijkontwikkeling Donderberg gaat tweede fase in
De Gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en de Provincie Limburg werken door aan de wijkontwikkeling van de Donderberg. De 4 partners in het WOP (wijkontwikkelingsplan) Donderberg hebben dit besloten door het Uitvoeringsprogramma voor fase 2 (2017 t/m 2020) vast te stellen. Hierin stellen zij nog meer dan in fase 1 de bewoner centraal. Het budget voor deze fase bedraagt ongeveer 22 miljoen euro. Het WOP Donderberg en de tegelijkertijd vastgestelde SOK (samenwerkingsovereenkomst) vormen de basis voor het Uitvoeringsprogramma fase 2.

Groen licht voor Toekomstvisie Roermond 2030
Nadat al eerder het college van B&W de Toekomstvisie Roermond 2030 heeft goedgekeurd, is nu ook de gemeenteraad akkoord gegaan. Er waren tijdens de behandeling diverse lofuitingen te horen, met name waarop dit proces in de afgelopen anderhalf jaar tot stand is gekomen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

26 Maart 2017

- Geen evenementen vandaag


Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Stadspark Hattem


Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Verhoging PGB tarieven voor Wmo en Jeugdhulp vanaf 2017
Hulp bij het huishouden voor mantelzorgers ook vanaf 1 januari 2017 mogelijk
Afvalinzameling rondom Nieuwjaar
Grote brand bij Sekisui Roermond
Digitaal Loket beperkt bereikbaar
Sport- en Spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Werk in uitvoering: Burgemeester Geuljanslaan, Minderbroederssingel, Bredeweg (tussen Nassaustraat en Koninginnelaan)
Boek met 150 verhalen over Roermondse geschiedenis
Aanmelden Sportgala 2017
Verras een mantelzorger
Roermond - Gezocht - Verdachte diefstal playstation gezocht
Vacature: voorzitter van de Wmo-raad
Gratis parkeerkaarten voor klanten van ondernemers binnenstad
Gemeente Roermond tijdens de feestdagen
Retail innovation Centre Roermond gelanceerd
Winterstop Sport en Spel
Afvalwijzer 2017
Geen uitzendingen commissievergaderingen
Mogelijk datalek met gegevens van enkele Limburgse gemeenten
Aanpak ‘thuiszitters’ levert positieve resultaten op
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst voorjaarsmarkt wegwerkzaamheden winkels workshop