Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Zjwamer mertsjpiktakel
Op zondag 10 februari 2013 wordt het jaarlijkse "Zjwamer mertsjpiktakel" georganiseerd op de Markt in Swalmen tussen 13.00 uur en 19.00 uur

Laatste rit Shopbus Roermond
De gemeente Roermond en de deelnemende ondernemers hebben besloten om de inzet van de Shopbus te beëindigen. De laatste shopbus rijdt op zondag 9 december 2012.

Nieuwe coalitie voor Roermond
Roermond heeft een nieuwe coalitie die bestaat uit CDA (5 zetels), PvdA (4), DS (2), GL (2), SPR (1), RS (1) en D66 (1). Beoogd wethouders zijn de zittende wethouders Wim Kemp (CDA) en Gerard IJff (PvdA), naast Marianne Smitsmans-Burhenne (GL) en Ferdinand Pleyte (D66).

Reuzenrad van veertig tot zestig meter bij de Outlet
Een initiatief van Cartoon Studio Park (CSP) is door het gemeentebestuur goedgekeurd. De ondernemer die dit jaar nog een 3D themahal bouwt bij de outlet wil met het reuzenrad reclame maken voor de komst van de themahal.

Het rad van Dutch Wheels word al in november geplaatst en blijft minimaal 8 maanden draaien. Dutch Wheels levert reuzenraden met dichte, luxe gondels voor acht personen in landen als de VS, Engeland en Australië.

EtalArte Expositie
ETALARTE ~doorlopende en wisselende exposities~ exposeert werk van de volgende kunstenaars:

Marianne Bongers:
schilderijen/acryl op doek/aluminium & staalplaten/ handbeschilderd porselein

Wiel van Grimbergen:
schilderijen/sculpturen van keramiek & hardsteen

Har Haans:
schilderijen/acryl&olieverf/experimenten met diverse materialen

Jack van Iwaarden de Vreede:
bronzen sculpturen/metalen vormgeving in cortenstaal


Lees meer >>Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Vanaf augustus weer controle hondenbelasting
Vanaf augustus wordt bij alle inwoners van Roermond het honden bezit geïnventariseerd door het bureau Legitiem B.V. uit Velp.

Het belastingtarief per hond per jaar bedraagt in 2013 voor de eerste hond 74,98. Voor de tweede hond 101,69 en voor elke volgende hond boven het aantal van twee is het tarief 25,69 bovenop het tarief van de voorafgaande hond.

Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een boete wordt opgelegd. Het te betalen belastingbedrag kan dan worden verdubbeld.

Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via internet op de website www.belastingenroermond.nl.

Identiteitsbewijs vervangt milieupas in 2013
Vanaf 1 januari 2013 houdt de milieupas op te bestaan. De milieupas wordt tot eind 2012 gebruikt om toegang tot het Milieupark te krijgen en de bezoeken te registreren. Inwoners van de gemeente Roermond kunnen namelijk drie keer per jaar gratis gebruik maken van het Milieupark en dit werd via de Milieupas bijgehouden.

Met ingang van 2013 kunt u als inwoner van de gemeente Roermond toegang tot het Milieupark krijgen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs (id-kaart, paspoort, rijbewijs). Via de gemeentelijke basisadministratie wordt uw bezoek aan het Milieupark gekoppeld aan uw huisadres. Per huisadres mag ook in het nieuwe jaar drie keer gratis gebruik worden gemaakt van het Milieupark.
Lees meer >>   
 

18 December 2014

- Geen evenementen vandaag


Minderbroederskerk
De Minderbroederskerk werd gebouwd in de 15e eeuw als de kerk van een Franciscaner klooster.

Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.DSRM is nu ook beschikbaar op je iPhone!

Met de DSRM iPhone app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Duurzame Dag Roermond
Voorjaarskermis van start
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Roermond
Marters actief in Roermond
Stadskantoor verhuist naar Kazerneplein
Nieuw in Roermond; PATAS dierentaxi.
Versie 2 van de DSRM app nu verkrijgbaar in de App store
UB40 in concert
DSRM App tijdelijk niet beschikbaar
Vanavond de TV opname van Herry XXL bijwonen bij De Raadskelder?
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bibliotheek Roermond BluesNight Cirque d'hiver De kleine Tovenaar ECI Cultuurfabriek Eneco Tour Gemeente Roermond Intocht Kloosterwandplein Koninginnedag Maasniel Markt Ondernemersplein Outlet Roercenter Roermond Steegstraat Ursulakapel Voorjaarskermis Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bevrijdingsfestival binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg dsrm app etappe fanfare festival foroxity gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kinderen liederen melodica munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roerkade rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen ub40 uit met kerst wandeling westrom workshop