Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond - Onderzoek naar oorzaak brand in bedrijfspand
Naar aanleiding van een brand in een bedrijfspand aan de Spoorlaan-Noord, is de politie een onderzoek gestart naar de oorzaak hiervan. Getuigen die informatie hebben voor dit onderzoek worden verzocht om contact met de politie op te nemen via 0900 8844.

Roermond zamelt snoeiafval taxus in voor kankerbestrijding.
Doe mee en “Vergroot de Hoop”

Roermond - Oplichters bestelen ouder echtpaar in woning
Vanmiddag hebben twee mannen een ouder echtpaar van sieraden bestolen. Dit gebeurde in een woning aan de Maasnielderweg in Roermond.

Geplande sluitingsdata regulier onderhoud tunnels A73
Geplande sluitingen in 2015:

Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Werk in uitvoering: werkzaamheden BAM/Enexis (6041)
Ter voorbereiding op het saneren van de gashoofdleiding worden op de Willem II Singel huisnummers 64 t/m 90; Zwartbroekplein 10 t/m 24; Schuitenberg 63 t/m 137; Mariagardestraat en Sint Cornelisstraat, gasdrukregelaars geplaatst in de meterkasten van de bewoners.

Werk in uitvoering: reconstructie singelring-oost
Tot eind juli vinden plaatselijke werkzaamheden plaats op de Willem II Singel, het Stationsplein, de Godsweerdersingel en het Wilhelminaplein.

Een nieuwe toekomst voor vrouwen uit geweldsituaties
FAM! Netwerk gaat in Roermond het programma ‘De Nieuwe Toekomst’ starten op verzoek van de Gemeente Roermond. De Nieuwe Toekomst is een project voor vrouwen die na een periode van bedreiging en geweld weer de regie over hun eigen leven terug willen krijgen. De bedoeling is dat de deelnemers maatschappelijk actief worden en blijven, bijvoorbeeld door het vinden van (vrijwilligers) werk, het starten van een bedrijf of door het volgen van een opleiding. Dit project sluit tevens aan op de motie van de SPR die de gemeenteraad op 20 februari 2014 over dit onderwerp heeft aangenomen.

Om!Krant over inspirerende initiatieven
Deze week valt de Om! krant bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. In deze 3de Om! krant aandacht voor de ontwikkelingen rondom de zorg, jeugdhulp en werk & inkomen én voor de initiatieven van de inwoners.

Bermonderhoud in Roermond
De bermen in Roermond worden op verschillende manieren onderhouden: De meeste bermen worden gemaaid, een klein aantal wordt door schapen begraasd. Maaien gebeurt 1, 2 of 3 keer per jaar, afhankelijk van waar de berm ligt. Bij het onderhouden van bermen houdt de gemeente rekening met de Flora en Faunawet, de veiligheid, de belangen van de landbouw en uitvoerbaarheid. Dat vertaalt zich naar de manier van onderhoud , de jaarlijkse frequenties en de periode van uitvoering van het maaiwerk.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

2 September 2015

- Geen evenementen vandaag


De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

Oude Kerkhof
De begraafplaats, nagenoeg de oudste gemeentelijke dodenakker in Nederland, is in gebruik genomen in mei 1785.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: werkzaamheden WML - Enexis / Project Lindberghstraat Roermond (6044)
Roermond - Verdachte vlucht bij alcoholcontrole
Cameraproject Roerstreek van start
Adresonderzoeken
Swalmen - Verdachte blijkt niet te hebben geschoten
Swalmen - Aanvulling schietincident
Swalmen - Schietincident
‘De tafel van één’ steunt vrouwen met achterstand op arbeidsmarkt
Odoorn - Oplichters aangehouden dankzij oplettende getuige
Roermond geeft opdracht voor muurschildering geluidswal A73
Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Ook met minder geld, toch meedoen aan culturele activiteiten
Jaarverantwoording 2014 gepresenteerd
Glascontainers Swalmen
Gemeente zoekt samenwerking met werkgevers bij schuldhulpverlening
Roermond - Vluchtende automobilist botst op auto's
Stripboek Bij ons op de Donderberg
Roermond - Politie zoekt getuigen van autobrand
Zuid-Nederland - Diverse aanhoudingen in onderzoek synthetische drugs
Koninklijke onderscheidingen Koningsdag 2015
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Gemeente Roermond Hoogvonderen Jan Smit JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Markt Roerkade Roermond Sinterklaas Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival foroxity gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag krakau liederen munsterplein museum muziek optocht oranjerie outlet piano politie rattentoren rommelmarkt seminar gamen solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vrouw en spiritualiteit winkels workshop