Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

L1 tv-marathon voor dementie in ECI Cultuurfabriek
Op Wereld Alzheimer Dag, woensdag 21 september weten L1, Alzheimeronderzoekfonds Limburg en Gemeente Roermond hoeveel geld er is opgehaald voor de campagne ‘Limburg helpt onvergetelijk’. Het totaalbedrag wordt bekendgemaakt tijdens een avondvullend programma op L1. Het geld dat is ingezameld, wordt gebruikt voor onderzoek om dementie te voorkomen en om een leven met dementie zo makkelijk mogelijk te maken.

Open Monumentendag op 10 en 11 september 2016
In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september, vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. In Roermond is er dat weekend vanalles te beleven waarbij de zondag in het teken staat van de culturele seizoensopening.

Roermond - Schietpartij op Nassaustraat
Vrijdagavond rond 18.15 uur vond een schietpartij plaats op de Nassaustraat in Roermond. Een auto met enkele inzittenden werd beschoten door inzittenden van twee andere auto’s. De politie is een onderzoek gestart en de weg ter plaatse is afgezet. Er zijn, voor zover nu bekend, geen gewonden gevallen.
Meer informatie volgt.

Werk in uitvoering: geplande afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud in 2016
Rijkswaterstaat voert in 2016 reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Roertunnel en de Swalmentunnel (A73). Tijdens deze werkzaamheden zijn de tunnels van 20.00 uur tot 06.00 uur gesloten voor al het verkeer en gelden er omleidingen.

Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Vrijdag 9 september van 20.00 uur tot zaterdag 10 september 6.00 uur voert Rijkswaterstaat reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Roertunnel en de Swalmentunnel (A73). Tijdens deze werkzaamheden zijn de tunnels gesloten voor al het verkeer en gelden er omleidingen.

Derde ronde chemokar van maandag 12 september tot en met zaterdag 17 september
Vanaf maandag 12 september rijdt de chemokar weer door de gemeente.

Roermondse wheeler Desiree Vranken naar Spelen in Rio
De Roermondse Desiree Vranken vertegenwoordigt binnenkort Roermond én Nederland op de Paralympische spelen in Rio de Janeiro. De 19-jarige komt uit op de 100, 400 en 800 meter in de T34 klasse van het ‘Wheelen’, het zogenaamde ‘hardlopen voor rolstoelgebruikers’.

Uitnodiging gesprekstafel ‘Oog voor de mantelzorger'
In gesprek gaan met de omgeving van de steeds grotere groep mantelzorgers. Dat is wat er in Roermond gebeurt tijdens de gesprekstafels vanuit het project 'Oog voor de mantelzorger'. Op woensdagavond 14 september 2016 kunt u deelnemen aan de zevende gesprekstafel.

Werk in uitvoering: overkluisde Maasnielderbeek (6042)
Dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus worden onderzoeken uitgevoerd in de overkluisde Maasnielderbeek in het gedeelte van Maasniel.

Vermist - Pursy Martines
Pursy verplaatst zich op een donkerblauwe scootmobiel met op de achterkant een geel vestje.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

22 Oktober 2016

- Geen evenementen vandaag


Roermond
Het best bewaarde geheim van Limburg.

Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Groot Onderhoud Achilleslaan (6042)
Werk in uitvoering: parkje achter hockeyveld Concordia Hammerveld (6041)
Werk in uitvoering: rioolwerkzaamheden Achilleslaan (6042)
Werk in uitvoering: uitbreidingsplan OolderVeste (6049)
Controle hondenbelasting van start
‘De Bovenkamer’: pakkende voorstelling met een (glim)lach over een dirigent met dementie
Nieuwe vervoerder leerlingenvervoer gemeente Roermond
Klopt uw hart voor een duurzaam Roermond?
Mega Marktspektakel in Roermond op zaterdag 3 september 2016
Actie: 'De scholen zijn weer begonnen' in Roermond
Vervolgsessie Sport- en beweegbeleid 2017-2022 gemeente Roermond
Roermond - Politie onderzoekt woningoverval
Werk in uitvoering: Herkenbosscherweg en Heinsbergerweg (6045)
Roermond - Man lichtgewond na steekincident
Roermond stopt met gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal
Taxus voor kankerbestrijding: in de maand augustus kunt u nog helpen!
Swalmen - Politie servicepunt op andere locatie
Werk in uitvoering: overkluisde Maasnielderbeek Maasniel (6042)
Uw mening over het armoedebeleid
Werk in uitvoering: Kerkeveldlaan tussen Lintjenshoflaan en Cornelishoflaan
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst voorjaarsmarkt wegwerkzaamheden winkels workshop