Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Buurtkring: ondersteuning in een eigen netwerk in eigen buurt
In Roermond gaat het project Buurtkring Roermond binnenkort van start. Het basisidee hier achter is dat een aantal mensen met een (leer)beperking zelfstandig in de wijk(buurt) woont, samen een netwerkje vormt. Dit netwerkje wordt ondersteund door een vrijwilliger die ook in de buurt woont. Het project wordt gedragen door de gemeente en verschillende organisaties uit de richting zorg, welzijn-en wonen. In Roermond bestaan deze partners uit: de gemeente Roermond, Wonen Limburg, Daelzicht, MetGGZ, Zorgteam Roermond en OZO Doe ik mee.

Roermond - Auto’s vernield door brandstichting
Een bestelbus en een personenauto zijn in de nacht van 6 op 7 maart op de Vlaanderenstraat vernield, nadat het busje in brand was gestoken.

Succesvolle 3e gesprekstafel over mantelzorg en dementie
Donderdagmiddag 25 februari 2016 vond er in de Tuinzaal van het stadhuis van Roermond de derde gesprekstafel plaats in kader van 'Oog voor de mantelzorger'. Dit keer was de organisatie mede in handen van 'Roermond Dementievriendelijk'.

Ja! Tegen BIZ Centrum Swalmen
Een resultaat om trots op te zijn! De ondernemers van het Centrum van Swalmen hebben weer ja! gezegd voor een BI zone. Uit de draagvlakmeting waar op vrijdag 4 maart de uitslag van bekend werd gemaakt is gebleken dat er voldoende steun aanwezig is voor de voortzetting van de BIZ Centrum Swalmen voor een periode van 5 jaar.

5 Thema’s centraal in Toekomstvisie Roermond 2030
Het college van B&W heeft besloten om met de 5 thema’s, die in de stemfase toekomstvisie het hoogst hebben gescoord, het vervolgtraject in te gaan om zo te komen tot een toekomstvisie voor Roermond.

Bevrijdingsfestival
op 5 mei 2016 organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Limburg het jaarlijkse bevrijdingsfestival in de binnenstad van Roermond.
locaties:
Markt: van 12.00 uur tot 0.00 uur
Munsterplein: 12.00 uur tot 18.00 uur
Kloosterwandplein: 12.00 uur tot 20.00 uur Eci-terrein: 12.00 uur tot 22.00 uur

Werk in uitvoering: rotonde Venloseweg-Bredeweg-Broekhin Zuid (6041-6042)
Dinsdag 8 maart informatieavond i.v.m. de plannen de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Venloseweg-Bredeweg-Broekhin Zuid te vervangen door een rotonde.

‘WhatsApp Buurtpreventie’ voor heel Roermond
In verschillende wijken van Roermond hebben inwoners in de afgelopen tijd het initiatief genomen om een WhatsAppgroep Buurtpreventie op te starten.

Krachtenbundel: aansprekende verhalen uit Roermond en omgeving
Op maandag 22 februari neemt wethouder Marianne Smitsmans samen met een aantal andere wethouders uit Midden-Limburg de Krachtenbundel in ontvangst. Het is een speciale editie voor de regio Midden-Limburg. Hierin staan veertien indrukwekkende en aansprekende levensverhalen van mensen die in een kwetsbare situatie zitten. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen, die op bepaalde terreinen kwetsbaar zijn meedoen in de maatschappij. In de speciale editie ‘‘Regio Midden-Limburg’’ van de Krachtenbundel zijn unieke levensverhalen gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

Zwerfafvalpakkers gezocht voor een schoon Roermond
Binnenkort is de Landelijke Opschoondag (zaterdag 19 maart). In het hele land worden diverse leuke opschoonacties georganiseerd om samen de wijk, buurt of straat zwerfafvalvrij te maken. Ook u kunt hier uw bijdrage aan leveren. Naast opruimen in de wijk kunt u ook opruimen in de natuur en aan de oever van de Maas. Als iedereen een uurtje meehelpt is het al snel een stuk schoner! Aangezien zwerfafval helaas van elke dag is kunt u uw opschoonactie ook op elke andere willekeurige datum plannen. Dit geldt niet voor opschoonacties in het kader van Schone Maas. Deze dienen in maart of april plaats te vinden.



Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende








Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.



   
 
 

30 Mei 2016

- Geen evenementen vandaag






Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.

Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.



DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.







Op de volgende 2 pagina's

Stadsgids Roermond 2016-2017
Digitaal Loket beperkt bereikbaar op 20 en 21 februari
Werk in uitvoering: groot onderhoud Swalmen (6071)
AQUA Fit & Slank
Sportgala 2015
Wegafsluitingen hoogwater, Oolderhuuske slecht bereikbaar
Gesprekstafel Mantelzorg en dementie op 25 februari
Roermond - Twee auto-inbrekers op heterdaad betrapt
Persbericht Optocht
Dreiging zware windstoten tijdens carnaval
Roermond doet proef met ophangpunten “plastic heroes” zak
Een carnaval van NIX: geen alcohol onder de 18!
Afvalinzameling rondom Carnaval
Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden langs de Roer
Verkeersmaatregelen i.v.m. carnavalsfestiviteiten
Rotterdam, Amersfoort, Roermond - Experiment met wielklem om openstaande boetes te laten betalen
Sport en Spel instuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Roermond - Gezocht - Wie herkent deze man?
Werk in uitvoering: Minderbroederssingel (6041)
Werk in uitvoering: Minderbroederssingel/ Kapellerpoort (6041)
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop