Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Uitbreidingsplan Oolderveste (6049)
In de laatste week van april wordt door de projectontwikkelaar gestart met het woonrijp maken van Aan de Dijk.

Venloseweg (6041)
Aanbrengen fietspad geleider ter hoogte van het rechtsafvak richting Wilhelminaplein. De werkzaamheden vinden plaats in de week van maandag 25 t/m vrijdag 29 april, buiten de spits.

Aandacht voor dementie
Steeds vaker krijgen we te maken met mensen met dementie. Bij familie en vrienden, op straat, in een winkel of bij de sportvereniging. Door de toenemende vergrijzing zal in 2040 het aantal mensen met dementie verdubbeld zijn. In Limburg gaat het dan om zo’n 40.000 mensen. De meesten van hen willen in de eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat gaat alleen als zij in hun omgeving voldoende begrip en ondersteuning krijgen.

Gewijzigde openingstijden op woensdag 27 april
De gemeentelijke kantoren zijn in verband met Koningsdag op woensdag 27 april gesloten.

Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Vrijdag 15 april vanaf 20.00 uur tot zaterdag 16 april 6.00 uur voert Rijkswaterstaat reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Roertunnel en de Swalmentunnel (A73). Tijdens deze werkzaamheden zijn de tunnels gesloten voor al het verkeer en gelden er omleidingen.

Sport- en Spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Op donderdag 28 april aanstaande (tijdens de meivakantie) vindt wederom een Sport- en Spelinstuif plaats. Deze is toegankelijk voor kinderen en jongeren met een beperking, tussen de 5 en 18 jaar.

Gemeente meet leerlingen op bewegingsniveau
De wethouders Marianne Smitsmans (Welzijn) en Gerard IJff (Sport) geven maandag 11 april om 8.45 uur in de Jo Gerrishal (Achilleslaan 2A) het startsein voor de ‘meting motorische vaardigheden’ en ‘ontdek je sportvoorkeur’ van de Roermondse basisscholieren. De kinderen van groep 4 en 7 van 16 basisscholen worden in een periode van 10 dagen bevraagd en getest door Sportservice Roermond en Stichting Topsport Limburg.

Informatieavond uiterwaarden Roermond
Rijkswaterstaat houdt op donderdag 14 april 2016 een informatieavond in Congrescentrum Het Forum, Elmpterweg 50 te Roermond over de plannen voor het programma Stroomlijn voor de uiterwaarden Asseltse Plassen, Plassen Roermond, Stadsweide Roermond, Swalmdal en Weerd te Roermond

Uitslag raadgevend referendum EU-Oekraïne
Op woensdag 6 april 2016 is ook in Roermond gestemd voor het raadgevend referendum EU-Oekraïne. Kijk hier voor de uitslag.

Cranendonck - Verdachten van drugshandel aangehouden
In een onderzoek naar de handel in drugs in Cranendonck hield de politie in de eerste helft van maart vier mannen aan in Weert. Zij worden verdacht van het verhandelen van drugs binnen de gemeente Cranendonck. De politie nam onder meer hennep, cocaïne en XTC-pillen in beslag.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

29 Juni 2016

- Geen evenementen vandaag


Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Heilig Hartkerk
De Heilig Hartkerk vormt de kern van de eerste planmatige stadsuitbreiding in 1920.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Walking Football, voetbal voor 60-plussers
Uitkijkplatform Boesheide geopend: sluitstuk natuurontwikkeling Roermond Oost-Asenray
‘Walking Football’ laat senioren langer bewegen
Swalmen - Politie ruimt hennepkwekerij
Schoonmakers bedankt!
Ketenpartners bekrachtigen samenwerking schuldhulpalliantie (SAS)
Roermond centraal in tv-programma 'Geloof en een Hoop Liefde'
Nieuwe opzet route chemokar 2016
Roermond - Politie onderzoekt gewapende woningoverval
Een campagne: Limburg Helpt Onvergetelijk
Quiz over leerplicht voor Roermondse leerlingen basisscholen
Officiële opening UWV kantoor Roermond
Nieuwe containers in Swalmen
Roermond - 11 aanhoudingen na aantreffen hennepknipperij
Samenwerkingsovereenkomst moet leiden tot Regionaal Werkbedrijf Midden-Limburg
Roermond - Politie onderzoekt overval op man
Bomen en bijen tijdens Boomfeestdag 2016
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Leerzame activiteiten in ‘Week van het geld’
Buurtkring: ondersteuning in een eigen netwerk in eigen buurt
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop