Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Expositie Etalarte
Munsterstraat 6A (v/h Timco)

Exposerende kunstenaars:

Jac van Iwaarden de Vreede - bronzen sculpturen / metalen vormgeving in cortenstaal

Marianne Bongers - schilderijen acryl op doek / aluminium & staalplaten / hand beschilderd porselein

Wiel van Grimbergen - schilderijen / sculpturen van keramiek & hardsteen

en gastexposanten.

Openingstijden:
elke zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur
of op afspraak 0475-320281

Roernet - het digitale geheugen van Roerdalen en Roermond
Roernet – het digitale geheugen van Roerdalen/Roermond – www.roernet.nl

Wist u dat de Sinterklaasintocht van 2012 bij lange na niet de eerste intocht was van de Sint in Roermond? Wist u dat het voormalig Roermondse stadsorgel ‘de Maerelingk’ een anonieme rol speelde in de beste Nederlandse tekenfilm aller tijde? Wist u dat de van oorsprong Roermondse schrijver Jacob Hiegentlich correspondeerde met vriendin en leerlinge Roelfien van Blokhuysen tot vlak voor zijn dood? Deze correspondentie kunt u nu teruglezen.
Lees meer >>

Zjwamer mertsjpiktakel
Op zondag 10 februari 2013 wordt het jaarlijkse "Zjwamer mertsjpiktakel" georganiseerd op de Markt in Swalmen tussen 13.00 uur en 19.00 uur

Laatste rit Shopbus Roermond
De gemeente Roermond en de deelnemende ondernemers hebben besloten om de inzet van de Shopbus te beëindigen. De laatste shopbus rijdt op zondag 9 december 2012.

Nieuwe coalitie voor Roermond
Roermond heeft een nieuwe coalitie die bestaat uit CDA (5 zetels), PvdA (4), DS (2), GL (2), SPR (1), RS (1) en D66 (1). Beoogd wethouders zijn de zittende wethouders Wim Kemp (CDA) en Gerard IJff (PvdA), naast Marianne Smitsmans-Burhenne (GL) en Ferdinand Pleyte (D66).Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
RoerOm Fair, zélf Groen Doen
Kom ook naar de duurzame markt in Roermond! Dit jaar op zondag 10 november en onder de naam: de RoerOm Fair, zélf Groen Doen.

Aandacht voor alle aspecten van duurzaamheid: isolatie, zonnepanelen, elektrisch vervoer, biologisch voedsel en kleding, duurzame gadgets, praktische adviezen, etc. Gericht op consumenten in Roermond en de verre omgeving. Er zijn ook activiteiten voor kinderen.

De Duurzame Dag wordt gehouden in het Citaverde College aan de Jagerstraat 6 in Roermond en duurt van 10.00 tot 16.30 uur. Entree is gratis.

meer informatie:
www.roeromfair.nl
FB: RoerOmFair
T: @DDRoermond

Vanaf augustus weer controle hondenbelasting
Vanaf augustus wordt bij alle inwoners van Roermond het honden bezit geïnventariseerd door het bureau Legitiem B.V. uit Velp.

Het belastingtarief per hond per jaar bedraagt in 2013 voor de eerste hond € 74,98. Voor de tweede hond € 101,69 en voor elke volgende hond boven het aantal van twee is het tarief € 25,69 bovenop het tarief van de voorafgaande hond.

Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een boete wordt opgelegd. Het te betalen belastingbedrag kan dan worden verdubbeld.

Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via internet op de website www.belastingenroermond.nl.   
 
 

7 Juli 2015

- Geen evenementen vandaag


Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.DSRM is nu ook beschikbaar op je iPhone!

Met de DSRM iPhone app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Reuzenrad van veertig tot zestig meter bij de Outlet
EtalArte Expositie
Duurzame Dag Roermond
Voorjaarskermis van start
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Roermond
Marters actief in Roermond
Stadskantoor verhuist naar Kazerneplein
Nieuw in Roermond; PATAS dierentaxi.
Versie 2 van de DSRM app nu verkrijgbaar in de App store
UB40 in concert
Mogelijk gemaakt door: Postul-Art Creatie & Communicatie
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Erfrecht Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Markt Roerkade Roermond Sinterklaas Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival foroxity gaslek gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerst roermond kinderen kinderfeest koninginnedag koopzondag koor liederen munsterplein museum muziek optocht oranjerie outlet parkeren piano politie rattentoren reiki rommelmarkt solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst workshop zadelmaker