Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Tijdstip netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond gewijzigd
Donderdag 19 januari 2023 organiseert Seniorvriendelijk Roermond een netwerkbijeenkomst voor professionals, vrijwilligers, organisaties en actieve inwoners die zich inzetten voor de ouderen in de gemeente Roermond. Het programma begint om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) en duurt tot 15.30 uur. Het thema ‘Een klein gebaar maakt een groot verschil!’ staat gedurende de netwerkbijeenkomst centraal.

Verkeerde datum Afvalwijzer oud papier Donderberg
In de afvalwijzer 2022 staat voor de wijk Donderberg een foute datum voor de december inzameling van oud papier en karton. De Koninklijke Harmonie Roermond haalt hier namelijk vrijdag 30 december vanaf 18:00 uur oud papier op, en dus niet donderdag 29 december.

Landelijke campagne IkPas 2023: Zet je alcoholgebruik op pauze
In 2023 dagen verschillende inwoners uit Noord- en Midden-Limburg zichzelf weer uit door hun alcoholgebruik op pauze tijdens de uitdaging: IkPas. Deze landelijke campagne keert jaarlijks terug met de 30-daagse IkPas actie in januari ‘Dry January’.

Samenwerkingsovereenkomst Roerdelta
De gemeente Roermond en Waterschap Limburg zijn op 22 december een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het projectgebied Roerdelta. Eerder, in 2020, sloten beide partijen al een intentieovereenkomst om te onderzoeken of en hoe samengewerkt kan worden aan de waterveiligheid en de ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied.

Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis van Roermond
Op dinsdag 3 januari zetten wij, tussen 16.00 en 19.00 uur, de deuren van het stadhuis aan de Markt in Roermond open tijdens onze Nieuwjaarsontmoeting.

Roermond - Politie houdt brutale dief aan
In het onderzoek naar een aantal diefstallen c.q. brutale berovingen heeft de politie woensdag in Roermond een man uit Horst aangehouden. Met name oudere mensen zijn slachtoffer geworden.

Eerste zonnepanelen geplaatst in samenwerking met de gemeente
Deze week zijn de eerste zonnepanelen in samenwerking met de gemeente Roermond geplaatst bij inwoners van Maasniel. Een mijlpaal binnen het project waar zich in oktober vele huishoudens voor inschreven.

Wijziging kostendelersnorm vanaf 1 januari 2023
De regering heeft besloten dat vanaf 1 januari 2023 personen tot 27 jaar niet meer mee tellen als kostendeler in de bijstand. Dat betekent dat mensen met een bijstandsuitkering in één huis kunnen samenwonen met iemand jonger dan 27 en een bijstandsuitkering, zonder dat dit consequenties heeft voor de eigen bijstandsuitkering.

Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2023
Eind december 2022 ontvangt u uw Afvalwijzer 2023 in uw brievenbus.

Meld overlast van vuurwerk
Rond de jaarwisseling ervaren veel mensen en dieren overlast van vuurwerk. Het gaat dan vaak om vuurwerk dat te vroeg wordt afgestoken of illegaal knalvuurwerk. Overlast van vuurwerk kunt u bij de gemeente melden via vuurwerkoverlast@roermond.nl.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

7 December 2023

- Geen evenementen vandaag


Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Ecologische verbindingszone Spik-straat
Het natuurgebied Spik-Straat maakt deel uit van een ecologische verbinding.

Kruiswegpark
Het Kruiswegpark Roermond is bijna meer een museum dan een park.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg: 1000 dagen onderweg
50 jaar Stedenband Mönchengladbach – Roermond
Werk in uitvoering: Sint Wirosingel ter hoogte van de Kemp
Verkeersmaatregelen Black Friday
Orange the World 2022 in Roermond
Werk in uitvoering: Onderhoud Donderbergweg
Geslaagde Boomfeestdag 2022
Samenwerking Midden-Limburg gaat voor een Regio Deal: Transitie met ambitie
Verkeersmaatregelen rond ‘11devande11de’
Onno Hoes waarnemend burgemeester in Roermond
Inschrijving 1e ronde zonnepanelen project gesloten
Roermond - Aanrijding met dodelijke afloop
Ontwikkelingen opvang voor vluchtelingen in Roermond
Schaf zonnepanelen aan via de gemeente
Ook dit winterseizoen staan onze strooiploegen weer voor u klaar!
Duurzaam wonen? Kijk eens bij anderen!
Tegemoetkoming forse omzetschade hoogwater
Burgemeester Donders - de Leest treedt terug
Reactie wethouders op aftreden burgemeester Donders - de Leest
Burgemeester Donders - de Leest treedt af


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Limburg Outlet Roerkade Ursulakapel Wereld Aids dag Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus dansfeest de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gaslek gilde-opleidingen gratis herten inbraak intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst wegwerkzaamheden workshop