Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Afsluiting A73 geannuleerd
De gepande onderhoudswerkzaamheden voor komend weekend zijn geannuleerd.

Komend weekend: Afsluiting A73
Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt van de snelweg A73. Hierdoor is de A73 tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (14) Maasbree afgesloten van vrijdag 24 september 21.00 uur tot maandag 27 september 05.00 uur voor het doorgaande verkeer.

Dialooggesprek mantelzorg
Op woensdag 13 oktober gaan we samen in gesprek over waar mantelzorgers terecht kunnen voor informatie of ondersteuning. Zorgt u voor een naaste en wilt u uw ervaringen delen? Dan kunt u zich tot 7 oktober aanmelden.

Werk in uitvoering - werkzaamheden fietspaden Louis Raemaekersbrug
De Provincie Limburg en de gemeente Roermond gaan werkzaamheden uitvoeren op de fietspaden rondom de Louis Raemaekersbrug (Maasbrug). Er worden maatregelen genomen om de verkeersveiligheid en het fietscomfort te vergroten. Dit moet ook leiden tot afname van het aantal ‘spookfietsers’ op de brug zelf. De werkzaamheden starten 4 oktober en moeten in december 2021 gereed zijn.

Brief burgemeester Donders over bestuurscultuur
Burgemeester Rianne Donders heeft vandaag een openbare brief gestuurd aan raad, college, griffie en organisatie waarin ze oproept werk te maken van een betere bestuurscultuur in Roermond.

Anonieme inleveractie steekwapens
Tijdens de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober, doet Roermond mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Iedereen kan dan anoniem en straffeloos zijn mes(sen) inleveren. Zo wordt de samenleving een stukje veiliger.

Kermis Swalmen gaat door
De kermis in Swalmen gaat door en wel van vrijdag 17 september tot en met woensdag 22 september.

Verkeersmaatregelen in verband met City Triatlon
Op 18 en 19 september 2021 wordt voor de 3e keer de Roermond City Triatlon georganiseerd rondom de Noordplas (AREA-X). Daarom zijn een aantal wegen op beide dagen afgesloten tussen 8.00 en 18.00 uur.

Activiteiten in september rondom Wereld Alzheimer Dag
Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Voor het vijfde jaar op rij worden in dit kader in Roermond extra activiteiten georganiseerd om mensen te informeren en bewust te maken van dementie. Het thema van dit jaar is ‘Dementie heeft veel gezichten’.

Coming-Outdag 2021: Wie hijst de regenboogvlag met ons mee?
Op 11 oktober is het Coming-Outdag! Op die dag vieren we de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. Ieder jaar tijdens Coming-Outdag hijsen we de regenboogvlag bij het stadhuis. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn en niet bang hoeft te zijn om hiervoor uit te komen.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

1 Juli 2021

- Geen evenementen vandaag


Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.

Stadspark De Karthuis
Het park beslaat een groot gedeelte van de vroegere tuinen van het klooster Onze Lieve Vrouw van Bethlehem.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Herten - Vijf gewonden bij aanvaring motorboten
Werk in uitvoering: Heinsbergerweg
Werk in uitvoering: werkzaamheden Terbaansweg
Budget rampenfonds voor projecten
Online bijeenkomst aardgasvrij wonen in Roermond
Werk in uitvoering: A73 weekendafsluitingen van 3 t/m 6 september
Werk in uitvoering: Werkzaamheden Wilhelminasingel op 2 september
Sportservice Roermond lanceert nieuwe activiteit: Sjportiefestasie
Benefietavond hoogwater op woensdag 25 augustus
Herdenking Indië-monument alléén voor genodigden
Aanvraagtermijn Nationaal Rampenfonds verlengd tot en met 31 augustus
Aanvraagtermijn voor vergoeding Nationaal Rampenfonds - VERLENGD vanaf 20-08 t/m 31-08
Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?
Belastingdienst stelt nummer en e-mailadres in voor Limburgse getroffenen hoogwater
Vrijwilligers in Roermond actief tijdens Maas Cleanup
Meld uw vergunningsplichtig evenement aan voor 1 september
Kabinetsbesluit tegemoetkoming schade watersnood Limburg
Taskforce Corona Midden-Limburg komt op stoom
Roermond/Swalmen - Politie houdt drie verdachten aan voor mogelijke diefstal
Opruimactie(s) hoogwater


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Roerkade UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop ziekenhuis