Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact
Nationaal Indië Monument

Het Nationaal Indi Monument 1945-1962 in Roermond bestaat uit verscheidene onderdelen. Centraal staat een obelisk met een kroonduif. Bij de obelisk is een fontein met karbouwenkoppen geplaatst.

Achter de obelisk staan achttien driehoekige zuilen van aluminium, verscheidene gedenktafels met plaquettes en een groot bronzen borstbeeld van generaal S.H. Spoor, de toenmalige bevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten. Op het monument zijn meer dan honderd plaquettes geplaatst van alle krijgsmachtonderdelen van de toenmalige krijgsmacht.

Locatie

Het monument is geplaatst in het Stadspark Hattem, direct naast het Nationaal Monument voor Vredesoperaties. Het park is gelegen aan de Maastrichterweg te Roermond.

En van de belangrijkste activiteiten van de Stichting Nationaal Indi-monument 1945-1962, is de organisatie van de jaarlijkse herdenking. Bijna 20.000 oud Indi-militairen, familieleden en nabestaanden komen op op de eerste zaterdag van september naar Roermond, om bij het monument hun dierbaren die gesneuveld zijn te herdenken en hun eer te bewijzen.

De bijzondere herdenkingsplechtigheid wordt opgeluisterd door een militair muziekkorps en een koor, waarbij een delegatie van de Krijgsmacht de erewacht vormt. Vertegenwoordigers van veteranen-organisaties en van de toenmalige krijgsmachtonderdelen leggen ruim 100 kransen.

De herdenking van het jaar 2011 vindt plaats op Zaterdag 3 September.

Markeer als Aanrader!

Deel deze informatie:DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Thomas Berge Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas intratuin iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop