Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact
Cattentoren

Stichting Rura is eigenaar van de Cattentoren en wil de stadsmuur uit 1380 onder de aarden wal aan de Wilhelminasingel grotendeels ontgraven, restaureren en weer voorzien van de weer gang, kantelen en spaarbogen. Ook de opbouw van het Heksenhuuske wordt gerealiseerd. Zo ontstaat weer een geheel, dat 400 jaar verdedigingsgeschiedenis op luttele meters zichtbaar maakt.

Ideen van Cuypers

Het plan van Rura sluit aan bij het plan van de gemeente om tussen Cattentoren en Rattentoren de stadsmuur beter in beeld te brengen, de tuinmuren zichtbaar te maken en te herstellen en tussen stadsmuur en tuinmuren een kunstwandelpark te creeren volgens de, overigens nooit uitgevoerde, ideen van de architect Cuypers uit 1900.

Zichtbaar en vertel baar

De historie van Roermond met de verhalen van de aanval van Willem van Oranje in 1572 ,de moord op o.a. de Karthuizer monniken en het beleg van Roermond door Menno van Coehoorn in 1702 zijn zo zichtbaar en vertelbaar te maken.

Links

Stichting Rura - Eigenaar van de Cattentoren
Markeer als Aanrader!

Deel deze informatie:DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app Dj Graham B ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade UB40 Ursulakapel Wereld Aids dag Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopavond liederen maasplassen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarsmarkt vuurwerk workshop zadelmaker ziekenhuis